miercuri, 29 ianuarie 2014

Paste cu Pesto de Busuioc & Spanac


Stiu ca va plac pastele! Eu nu sunt un fan inrait insa de cand am descoperit sosul pesto (homemade) am inceput sa le pregatesc destul de des. Pesto se face foarte rapid cu doar cateva ingrediente si ajutorul unui blender. Iar daca aveti pesto gata, restul e poezie! 

Ingrediente 1 portie paste:
100 g paste (de orice fel)
1 lingura ulei de masline
3 linguri pesto de busuioc si spanac
5 rosii cherry

Ingrediente Pesto:
1 mana frunze busuioc proaspat
1 mana spanac tanar proaspat
2 catei usturoi
2 linguri seminte de pin
50 g branza Pecorino Romano rasa/ parmezan
piper negru proaspat rasnit si sare (dupa gust)
100 ml ulei de masline extravirgin

Modalitate de preparare:
  • Exceptand uleiul, se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza pana se formeaza o pasta.
  • Se adauga apoi uleiul si se mixeaza din nou pana ce amestecul se omogenizeaza. 
  • Pastele se fierb in apa clocotita cu putina sare si o lingura de ulei de masline, timpul de fierbere fiind indicat pe ambalaj, apoi se scurg. 
  • Rosiile cherry se taie jumatati si se calesc in putin ulei de masline.
  • Se amesteca pastele cu pesto si rosiile cherry.
Pesto se poate pastra intr-un borcan la frigider. Il puteti servi si pe felii de paine prajita, este foarte aromat si proaspat. Iar reteta o gasiti si pe iCook.
Pofta buna!

1 comentarii:

catkitchen spunea...

Mmmmmm , ador pastele !! In ultima vreme tot mai des poftesc la ele ! ;)

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena