duminică, 6 iulie 2014

Experienta Philips Multicooker - Prajitura cu Afine si Iaurt


Prajitura cu Afine si Iaurt este cea de-a doua reteta testata la Philips Multicooker. Marturisesc ca am facut si un experiment, desi nu era in plan, a fost doar o pura intamplare. La Multicooker a fost pentru prima data cand am testat acest tip de pandispan cu iaurt. Am refacut a doua zi reteta la cuptorul traditional (nu pentru ca imi doream sa fac o comparatie, insa prajitura a fost foarte buna si am pregatit-o pentru cineva) dar rezultatul nu a fost chiar similar. Desi am folosit aceleasi ingrediente, prajitura facuta in cuptorul traditional s-a crapat putin si a avut o consistenta usor diferita, mai umeda decat varianta facuta la Multicooker (care de altfel mi s-a parut si putin mai gustoasa). Posibil datorita faptului ca in Multicooker temperatura a ramas constanta pe parcursul coacerii, in timp ce in cuptorul meu temperatura crestea pana atingea nivelul de 180 g C, apoi se oprea si pornea din nou. Experimentul vi l-am povestit doar pentru ca am avut ocazia sa incerc ambele variante. Ce as vrea sa subliniez insa este faptul ca temperatura in cazul retetelor facute in cuptorul traditional difera usor de cea a aparatului si atunci recomandarea mea ar fi sa incercati sa o ajustati in functie de reteta.

Iata si reteta:

Ingrediente:
125 g unt, topit si racit
1 cana zahar fin
3 oua
2 cani faina
1 pliculet praf de copt
3/4 cana iaurt de vanilie
125 g afine proaspete
1 cubulet unt, pentru ungerea vasului

Modalitate de preparare:
  • Pasul 1 - Se mixeaza untul si zaharul.
  • Pasul 2 - Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt.
  • Pasul 3 - Se adauga jumatate din cantitatea de faina si se mixeaza.
  • Pasul 4 - Se adauga jumatate din cantitatea de iaurt, se mixeaza, apoi se incorporeaza restul de faina si iaurt, mixand pana ce toate ingredientele sunt bine incorporate iar compozitia rezultata devine cremoasa.
  • Cu ajutorul unei pensule de bucatarie, se unge vasul cu unt.
  • Pasul 5 si 6 - Se pune compozitia in vas si se presara afinele, presandu-le usor in compozitie.
  • Se inchide capacul, se conecteaza aparatul, se seteaza optiunea BAKE, temperatura 180 ºC,  timp de coacere 70 de minute api se apasa butonul START.
  • Cand prajitura va fi gata, aparatul va emite sunete de avertizare.
  • Se deconecteaza aparatul, se deschide capacul, se lasa 10 minute sa se raceasca apoi se scoate vasul din aparat si se mai lasa prajitura inca 20-30 de minute sa se raceasca.

  • Se scoate apoi pe un gratar si se feliaza dupa ce s-a racit complet.


O saptamana frumoasa va doresc!

1 comentarii:

Cristina spunea...

Prajitura de nota 10, iar prezentarea perfecta!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena