Ingrediente:
240 gr margarina vegetala
2 linguri zahar tos
1 lingura zahar brun
1 ou
240 ml apa fierbinte
240 gr melasa
540 gr faina alba simpla
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita ghimbir, macinat
1 lingurita scortisoara, macinata
¾ lingurita sare
1/8 lingurita nucsoara, macinata
Pasta de Migdale:
450 gr migdale
450 gr zahar pudra
½ lingura extract de vanilie
2 galbenusuri de ou
1 lingura zeama de lamaie
Optional flori de zahar/ fluturi de ciocolata pentru decor
Intr-un castron mare, se bat margarina vegetala si cele doua tipuri de
zahar
pana cand se obtine o crema usoara, spumoasa.
Se incorporeaza oul.
Se adauga melasa dizolvata in prealabil in apa fierbinte.
Separat, se combina faina, bicarbonatul, ghimbirul, scortisoara, sarea si
nucsoara si se cern.
Se adauga treptat in mixtura cremoasa.
Se toarna intr-o tava patrata, cu laturile de 22/ 24 cm, tapetata cu hartie
de copt.
Se coace la 175 gr C, timp de aproximativ 35 de minute sau pana cand
o scobitoare infipta in mijlocul compozitiei este extrasa curata.
o scobitoare infipta in mijlocul compozitiei este extrasa curata.
Se portioneaza in functie de preferinta.
Pasta de migdale:
Migdalele se mixeaza in blender pana se obtine un praf fin. Se amesteca cu
zaharul pudra apoi se adauga vanilia, galbenusurile si zeama de lamaie
pana se obtine o pasta densa.
Se intinde cu sucitorul de lemn, se decupeaza si se pune peste turta dulce pregatita
anterior.
Se orneaza cu flori de zahar/ fluturi de ciocolata.
Enjoy!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu