sâmbătă, 30 iunie 2012

Turta Dulce cu Martipan

Turta dulce cu martipan si flori de zahar/ fluturi de ciocolata cu care am participat la concursul organizat de Decorix – Surpriza de Ziua Copilului. 

Ingrediente:
 240 gr margarina vegetala
2 linguri zahar tos
1 lingura zahar brun
1 ou
240 ml apa fierbinte
240 gr melasa
540 gr faina alba simpla
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita ghimbir, macinat
1 lingurita scortisoara, macinata
¾ lingurita sare
1/8 lingurita nucsoara, macinata
Pasta de Migdale:
450 gr migdale
450 gr zahar pudra
½ lingura extract de vanilie
2 galbenusuri de ou
1 lingura zeama de lamaie
Optional flori de zahar/ fluturi de ciocolata pentru decor

Intr-un castron mare, se bat margarina vegetala si cele doua tipuri de zahar
pana cand se obtine o crema usoara, spumoasa.
Se incorporeaza oul.
Se adauga melasa dizolvata in prealabil in apa fierbinte.
Separat, se combina faina, bicarbonatul, ghimbirul, scortisoara, sarea si nucsoara si se cern.
Se adauga treptat in mixtura cremoasa.
Se toarna intr-o tava patrata, cu laturile de 22/ 24 cm, tapetata cu hartie de copt.
Se coace la 175 gr C, timp de aproximativ 35 de minute sau pana cand 
o scobitoare infipta in mijlocul compozitiei este extrasa curata.
Se portioneaza in functie de preferinta.
Pasta de migdale:
Migdalele se mixeaza in blender pana se obtine un praf fin. Se amesteca cu zaharul pudra apoi se adauga vanilia, galbenusurile si zeama de lamaie pana se obtine o pasta densa.
Se intinde cu sucitorul de lemn, se decupeaza si se pune peste turta dulce pregatita anterior.
Se orneaza cu flori de zahar/ fluturi de ciocolata.
Enjoy!

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena