Foarte
potrivite alaturi de un cappuccino, decoratiuni pentru tort sau pentru a
impresiona invitatii…trebuie doar sa va inarmati cu putina rabdare!
Reteta
am preluat-o de pe blogul Laurei
Sava (multumesc mult, Laura!) dar am injumatatit cantitatile.
Ingrediente:
90 gr unt
35 gr ciocolata
50 gr zahar
35 gr ciocolata
50 gr zahar
15 gr cacao
150 gr faina
½ lingurita praf de copt
1 lingurita nes dizolvata intr-o lingurita de
lapte fierbinte
Se topeste ciocolata la bain-marie si se lasa sa se racoreasca.
Se cerne faina impreuna cu cacaua si praful de
copt.
Se freaca untul cu zaharul, se adauga ciocolata
topita si nesul dizolvat.
Se adauga amestecul de faina si se omogenizeaza. Rezulta
un aluat usor sfaramicios din care se formeaza o bila care se pune intr-o folie
alimentara si se da la frigider pentru minim o ora.
Se formeaza apoi bilute din aluat carora li se da o forma ovala; se turtesc
apoi,
usor iar in mijlocul lor se
imprima cu dosul lamei cutitului o linie.
Se
pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor (in prealabil
incalzit)
la 160-170 grade pentru aproximativ 10 minute.
Seamana
izbitor cu boabele de cafea si sunt delicioase!
Se pot pastra intr-o cutie metalica inchisa.
3 comentarii:
Am crezut ca sunt boabe de cafea adevarate.Sunt grozave.
Te-am descoperit datorita faptului ca mi-ai lasat un comentariu pe blogul meu,si am sa te mai vizitez.
Te pup!
Multumesc frumos! Te pup!
Sunt tare dragute,si cred ca ar fi si mai dragute daca ar fi trecute prin ciocolata topita.Voi incerca si varianta asta.
Trimiteți un comentariu