Perfecti pentru cafea, micul dejun si orice moment al zilei cand ti se face pofta de ceva pufos cu fructe. Reteta apartine Andreei (Andreea’s Chinesefood blog) careia ii multumesc foarte mult pentru toate retetele minunate! Eu insa am folosit mure in loc de zmeura.
Ingrediente pentru 12 muffins:
100 gr unt
150 gr zahar
220 gr faina
2 oua
70 ml lapte
1 lingurita praf de copt
1 lingurita zahar vanilat
200 gr mure
100 gr ciocolata alba
1 praf sare
Topping:
60 gr faina
60 gr zahar
60 gr unt rece
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Se
cerne faina impreuna cu praful de copt si cel de sare.
Separat, se mixeaza
untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul.
Se adauga pe rand ouale,
amestecand bine dupa fiecare.
Se incorporeaza amestecul de faina, alternand cu
laptele.
Se pune compozitia in formele de briose
unse cu unt/ tapetate cu hartie.
Toppingul: Se amesteca (cu degetele!)
intr-un castron untul rece impreuna cu faina si zaharul pana se obtine o compozitie
sfaramicioasa.
Se
presara deasupra compozitiei pentru briose si se da tava la cuptor pentru 25-30
de minute.
Se scot briosele pe un gratar si se lasa
sa se raceasca complet.
Merg la fel de bine si cu zmeura, afine
sau coacaze. Daca le-ati incercat pe cele de la Starbucks, acestea va vor face
sa le uitati cu siguranta dar pentru asta trebuie sa le incercati!
O saptamana usoara va doresc!
4 comentarii:
Gata, nu ma mai joc! Imi curg balutzele la coltul gurii mai rau ca la bebelusi! Arata infernal de bine! Tocmai ce am facut repetir la briosele astea cu zmeura si mi-am dat seama iar cat sunt de bune! Si tocmai planuiam sa le fac si cu mure. Nu-i asa ca-s minunate? Pup cu drag!
Sunt extraordinare :), si eu am facut 2 tavi! Multumesc mult, mult! Pup!
Nu am mai mancat demult ceva atat de delicios! Nu mai vorbesc de felul cum arata! Multumim mult Anca si mai asteptam si alte bunatati la degustat! Te pupa intreg colectivul!
Placerea a fost a mea! Si eu va pup!
Trimiteți un comentariu