Varianta II, deci se intelege de la sine ca este o prajitura extrem de apreciata (si simpla, cum v-am obisnuit)! Prima varianta, cu o textura mai umeda, o puteti vedea aici.
Reteta de azi am luat-o de la Diana/ Disturbingly Delicious (multumesc muuult!) pe care va invit sa o vizitati, va va impresiona cu siguranta! Din momentul in care am vazut pozele ei am visat continuu la Clafoutis marca Gordon Ramsay! Prajitura este intr-adevar senzationala, aromata, usoara, cu o consistenta pufoasa! Clafoutis-ul se poate face cu orice fel de fructe insa cu cirese iese spectaculoasa!
Ingrediente tava/ vas 26 cm:
2 oua
3 galbenusuri
100 g zahar
250 g smantana
300 g cirese cu samburi
50 g faina de migdale
15 g faina
1 praf sare
zahar pudra
Modalitate preparare:
- Se spala ciresele si se scot samburii.
- Intr-un vas se amesteca faina, faina de migdale (migdale macinate fin), sarea si zaharul.
- Intr-un alt vas se amesteca ouale, galbenusurile si smantana apoi continutul se inglobeaza in compozitia de mai sus.
- Se incinge cuptorul la 190 g C.
- Se unge cu unt tava/ vasul si se pudreaza cu zahar pudra.
- Se aseaza ciresele pe fundul tavii/ vasului si se pudreaza cu zahar pudra.
- Se toarna incet compozitia in vas si se introduce in cuptor pentru aproximativ 40 - 50 de minute (daca folositi vase mai mici timpul de coacere va fi mai redus).
- Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.
1 comentarii:
E delicios clafoutisul cu cireșe!
Trimiteți un comentariu