O varianta prescurtata a celebrelor paste carbonara! O reteta simpla la care puteti adauga in functie de preferinte nuci, rosii uscate in ulei, sunca sau chiar ciuperci! Fara prea multa vorba azi, iata reteta:
Ingrediente 2 portii:
250 gr paste (tagliatelle/ fettuccine)
150 ml smantana dulce
150 ml supa de legume
100 ml smantana fermentata
80 gr branza Pecorino Romano/ parmezan ras
2 linguri unt
2 catei usturoi
1 legatura patrunjel
Modalitate de preparare:
- Se fierb pastele intr-o cantitate mare de apa cu putina sare si 1 lingura de ulei de masline, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se dau printr-un jet de apa rece si se lasa sa se scurga intr-o sita.
- Se toaca usturoiul si se caleste in unt incins.
- Se stinge cu supa, se adauga smantana dulce si se lasa sa fiarba putin.
- Jumatate din cantitatea de branza Pecorino Romano/ parmezan ras se adauga in sosul de smantana.
- Se adauga apoi si smantana fermentata si se mai lasa sosul cateva minute la fiert, amestecand continuu pentru omogenizare.
- Se pun pastele scurse intr-un castron, se adauga sosul, patrunjelul tocat si se amesteca.
- Se presara restul de branza Pecorino Romano/ parmezan ras si se servesc pastele calde.
Weekend placut!
3 comentarii:
O idee buna pentru cina!
Asa este, Cristina! Weekend placut!
Tare gustoase! Eu am facut, dar varianta cu iaurt. :)
Trimiteți un comentariu