A venit toamna cu dor nebun de voi si de bucatarie! Mi-e dor de fete (bloggeritele pe care cu drag le urmaresc), mi-e dor de tarte si de noi provocari...
Azi am pentru voi o tarta simpla, nu prea dulce dar puternic aromata care sper sa va placa!
Ingrediente forma 23 cm:
Aluat:
2 oua
1 albus
90 g zahar
90 g faina
Decor:
1 portocala
4 smochine proaspete
250 g iaurt grecesc
1 lingura zahar pudra
3 linguri lichior de portocale
Modalitate de preparare:
- Se separa ouale.
- Se mixeaza galbenusurile cu o lingurita de apa calda. Intre timp se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o crema deschisa la culoare.
- Se incalzeste cuptorul la 180 g C.
- Se incorporeaza faina in crema de ou, amestecand cu lingura.
- Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in crema de ou.
- Se unge cu unt o forma de tarta/ tort cu fundul detasabil de 23 cm si se toarna aluatul.
- Se introduce tava la cuptor pentru 20-25 de minute, pana ce blatul devine auriu.
- Se scoate din forma si se lasa la racit.
- Se spala portocala, se rade coaja si se stoarce sucul.
- Se spala smochinele si se taie in 8.
- Se amesteca iaurtul cu zaharul pudra si coaja de portocala.
- Blatul se aseaza pe un platou si se gaureste din loc in loc cu o scobitoare.
- Zeama de la portocala se amesteca cu lichiorul si se insiropeaza blatul.
- Peste blatul insiropat se intinde iaurtul aromatizat cu coaja de portocala.
- Se aseaza feliile de smochine si se tine la frigider pentru 1 ora.
- Se scoate si se poate servi.
Va doresc tuturor o toamna minunata si o saptamana usoara!
7 comentarii:
Anca, ce frumusete!
Pffff...buna de tot! Bine ai revenit! Pup!
ce bunatate! am si eu un "of...nu gasesc smochine:(
Arata atat de apetisant incat mi s-a facut instant pofta de ceva dulce!
Sunteti voi prea dragute cu mine! Va pup!
Bine-ai venit in clubul iubitoarelor de smochine ;). Faina praji asta a ta. O toamna frumoasa
Cat de eleganta este!! Simpla, dar cu siguranta delicioasa! Te pup
Trimiteți un comentariu