miercuri, 5 februarie 2014

Spanakopita - Placinta cu Spanac & Branza


In sfarsit, i-a venit randul! Inca de anul trecut mi-am propus sa fac Spanakopita dar gaseam mereu cate o scuza de genul: nu o pot taia bine din cauza foilor de placinta, nu pot impacheta compozitia in forma de triunghi, pozele nu vor iesi bine... bla, bla. Aveam in minte doar Spanakopita pe care am savurat-o intr-o dimineata la micul dejun in ultima vacanta din Grecia si pe care o puteti vedea aici, la finalul postarii... ca sa intelegeti de ce nu-mi venea sa ma apuc de experimentat. Apoi mi-am amintit brusc de Börek, placinta turceasca cu branza si patrunjel si am zis ok... daca as incerca sa folosesc foile turcesti de placinta?!
In final cam asta s-a intamplat, deci avem o compozitie greceasca in foi de placinta turcesti. Despre Youfka (foile de placinta) si modul de impachetare gasiti poze si detalii accesand reteta de Börek

Ingrediente:
1 pachet foi de placinta turcesti (Yufka)
600 g spanac congelat
500 g branza Feta
1 fir praz
6 oua
400 ml iaurt
100 ml apa
3 linguri ulei
1 lingura vegeta de casa
sare, piper

Modalitate de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.
  • Branza se da prin razatoarea mare. 
  • Prazul se taie rondele, se caleste in ulei apoi se adauga spanacul.
  • Se pune vegeta, sare, piper si se caleste in continuare.
  • Se amesteca branza rasa cu spanacul si 2 oua batute.
  • Restul de 4 oua impreuna cu iaurtul si apa se mixeaza.
  • Se unge cu ulei o tava dreptunghiulara (30x 20cm) si se aseaza prima foaie de placinta, lasand marginile sa iasa din tava (urmariti pasii retetei de Börek)
  • Se ia o alta foaie, se rupe in bucati mari si se pune peste foaia intinsa initial.
  • Se pun cam 3 polonice din amestecul de ou si iaurt peste aluatul rupt in bucati apoi jumatate din amestecul de branza cu spanac si se intinde uniform.
  • Peste stratul de branza se pune o foaie si jumatate rupte in bucati, 3 polonice din amestecul de ou si iaurt, restul de branza cu spanac si se intinde uniform.
  • Deasupra se aseaza inca o foaie de aluat rupta in bucati si se strang capetele care ies din tava. Se pune si ultima jumatate de foaie care a mai ramas in forma de dreptunghi.
  • Deasupra se toarna restul de amestec de ou si iaurt.
  • Se presara piper proaspat rasnit si se da tava la cuptor pentru aproximativ 60 de minute la 180 gr C.
  • Dupa ce s-a racit, placinta poate fi taiata si servita.

Gasiti reteta si pe iCook.

Despre concursul Alege zi de zi o culoare Bonduelle!  v-am mai povestit insa pentru ca inca mai aveti timp sa va inscrieti pana pe 23 februarie, va mai spun ca temele concursului sunt retete ce se pot incadra in categoriile Sanatos (verde), Frumos (portocaliu), Savuros (rosu) si Trendy (violet). Detalii despre aceasta campanie gasiti accesand linkul.
Azi va recomand o reteta castigatoare a categoriei SavurosRulada de curcan umpluta cu mazare. Imaginea preparatul o puteti vedea mai jos iar pentru reteta va rog sa accesati linkul, merita sa o incercati.


O seara buna!

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena