joi, 27 martie 2014

Mar Copt cu Cus-Cus si Coacaze


Despre reteta de azi va pot spune doar ca merita incercata, sunt convinsa ca o sa va placa!

Ingrediente:
70 g cus-cus Baneasa
6 mere Granny Smith
30 g alune de padure, prajite
30 g migdale, prajite
1 ½ linguri zahar brun
1 ½ linguri coacaze
30 g unt, topit
½ lingurita scortisoara
6 lingurite miere

Modalitate de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 180 g C.
  • Se fierbe cus-cus-ul timp de 8 minute apoi se strecoara.
  • Se macina alunele si migdalele apoi se amesteca cu zaharul brun, coacazele, untul, scortisoara si cus-cus-ul.
  • Se spala merele, se taie capacul fiecaruia, se scobesc inauntru pentru a li se scoate miezul si se creaza o cavitate cu ajutorul unei lingurite care se va umple cu amestecul de mai sus.
  • Se face o taietura de jur imprejurul marului (pe la jumatatea lui, pe orizontala) dar nu adanca (acest lucru nu va permite marului sa se crape in cuptor).
  • Se pun merele umplute intr-o tava pe hartie de copt si se dau la cuptor pentru 15 minute.
  • Dupa 15 minute se pun si capacele peste mere si se mai lasa inca 15 minute la cuptor.
  • Se scot merele si se servesc stropite cu cate o lingurita de miere.
Seara frumoasa!

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena