Despre reteta de azi va pot spune doar ca merita incercata, sunt convinsa ca o sa va placa!
Ingrediente:
70 g cus-cus Baneasa
6 mere Granny Smith
30 g alune de padure,
prajite
30 g migdale, prajite
1 ½ linguri zahar brun
1 ½ linguri coacaze
30 g unt, topit
½ lingurita scortisoara
6 lingurite miere
Modalitate de preparare:
- Se incalzeste cuptorul la 180 g
C.
- Se fierbe cus-cus-ul timp de 8
minute apoi se strecoara.
- Se macina alunele si migdalele
apoi se amesteca cu zaharul brun, coacazele, untul, scortisoara si
cus-cus-ul.
- Se spala merele, se taie
capacul fiecaruia, se scobesc inauntru pentru a li se scoate miezul si se
creaza o cavitate cu ajutorul unei lingurite care se va umple cu amestecul
de mai sus.
- Se face o taietura de jur
imprejurul marului (pe la jumatatea lui, pe orizontala) dar nu adanca
(acest lucru nu va permite marului sa se crape in cuptor).
- Se pun merele umplute intr-o
tava pe hartie de copt si se dau la cuptor pentru 15 minute.
- Dupa 15 minute se pun si
capacele peste mere si se mai lasa inca 15 minute la cuptor.
- Se scot merele si se servesc
stropite cu cate o lingurita de miere.
Seara frumoasa!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu