duminică, 9 martie 2014

Mucenici Muntenesti


Cand eram mica, ii pregateam alaturi de bunicul meu...ce vremuri frumoase! Adevarul este ca traditiile ne tin mai aproape de cei dragi si sunt convinsa ca si voi va amintiti cu drag de perioada cand erati copii si dadeati o mana de ajutor prin bucatarie. Pana anul acesta nu am fost in stare sa fac mucenici, cel mai probabil din comoditate, preferam sa mananc prin vizite. Dar ca sa fiu cinstita, operatiunea nu mi s-a parut nici grea si nici prea migaloasa. Aparatul de mucenici facut de Don Pedro in urma cu mai bine de 40 de ani isi face inca treaba foarte bine si gustul mucenicilor de casa este evident incomparabil cu cel al mucenicilor din comert (dar banuiesc ca deja stiati treaba asta!). Sfatul meu ar fi sa incercati :)


Ingrediente:
Aluat
500 gr de faina
250 ml de apa calduta
50 ml de ulei
1 praf de sare

2 l apa
cateva bete de scortisoara
2 pliculete zahar vanilat 
coaja de portocala
coaja de lamaie
esenta de lamaie
esenta de vanilie
150 gr de zahar
200 gr de nuca macinata
pudra de scortisoara

Modalitate de preparare:
  • Pentru aluat eu am folosit masina de paine, insa il puteti pregati si cu ajutorul mixerului. Se combina faina, apa, uleiul si praful de sare si se framanta.
  • Se lasa aluatul sa se odihneasca pentru 20 de minute.
  • Se intinde aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina (foaia ar trebui sa aiba cam jumatate de cm) apoi se formeaza mucenicii.

  • Se lasa mucenicii la uscat peste noapte, avand grija sa ii intoarceti si pe partea cealalta pentru a se usca uniform.
  • A doua zi, se fierb 2 l de apa, se pun mucenicii, se amesteca cu grija, se adauga scortisoara si zaharul vanilat si se fierb la foc mic pana ce mucenicii ies la suprafata apei si sunt fierti.
  • Se adauga zaharul, se amesteca usor, apoi coaja de lamaie si portocala si esentele.
  • Se opreste focul si se servesc cu nuca macinata si pudra de scortisoara. 

Sursa retetei: Jamila Cuisine.

O saptamana usoara!

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena