Fiecare reteta are, mai mult sau mai putin, o poveste in spate. De data aceasta, povestea din spate este concursul intitulat sugestiv Ceaiul de la ora 5 organizat de Diva in bucatarie si Just-T.
Cei care ma cunosc imi stiu obsesia pentru ceai. Pentru mine nu rasare soarele decat dupa ce imi iau portia de ceai verde, dimineata devreme. O zi fara ceai nu exista si nici nu mi-o pot imagina. Majoritatea oamenilor nu pot functiona fara cafea, pentru mine insa ceaiul este de departe lucrul fara de care nu functionez.
Va las mai jos si reteta :)
Va las mai jos si reteta :)
Ingrediente:
Aluat
200 g faina simpla, cernuta
100 g unt rece, taiat cubulete
60 g zahar pudra
1 ou
Glazura
100 g ciocolata neagra
5-6 linguri frisca lichida
etichete
ata
Modalitate de preparare:
Pentru aluat eu am folosit robotul de bucatarie dar se poate framanta foarte usor si cu mana. Aluatul va fi unul elastic si usor de intins.
Aluat
200 g faina simpla, cernuta
100 g unt rece, taiat cubulete
60 g zahar pudra
1 ou
Glazura
100 g ciocolata neagra
5-6 linguri frisca lichida
etichete
ata
Modalitate de preparare:
Pentru aluat eu am folosit robotul de bucatarie dar se poate framanta foarte usor si cu mana. Aluatul va fi unul elastic si usor de intins.
- Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece, taiat cubulete pana ce se obtine o consistenta sfaramicioasa.
- Se adauga apoi oul si se amesteca/ framanta pana ce se obtine aluatul.
- Se formeaza o bila, se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 de minute.
- Se intinde apoi aluatul pe o suprafata presarata cu faina apoi se taie cu ajutorul unei linii dreptunghiuri cu lungimea de 6 cm si latimea de 4 cm (dimensiunea unui plic de ceai).
- Se taie apoi colturile fiecarui dreptunghi si se face o intepatura cu o scobitoare/ bat de frigaruie in locul in care se va lega ata de la eticheta.
- Se pun dreptunghiurile intr-o tava pe hartie de copt si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 g C pentru aproximativ 10 minute.
- Se scoate tava si se lasa la racit.
- Se fac etichetele, se pregateste ata pentru a le lega de fursecuri apoi se leaga de fiecare fursec cate o eticheta.
- Pentru glazura, se topeste ciocolata amestecata cu frisca lichida la bain-marie.
- Se introduce fiecare dreptunghi in ciocolata topita pana la jumatate si se lasa la racit pe hartie de copt.
- Cu ajutorul unor forme de decupat, puteti face orice alt model de fursec (eu am avut si forme de mar, cirese, struguri si fluturi).
In alta ordine de idei, va doresc o primavara frumoasa si calda, incununata de succese si realizari, lucruri bune si optimism!
4 comentarii:
Ce fursecuri frumoase..Bravo!
Sunt minunate! M-am indragostit de ele :)
Multumesc mult, dragele mele!
Ce frumusele sunt! :)
Trimiteți un comentariu