miercuri, 2 aprilie 2014

Farfale cu Dovleac


Azi avem paste pentru o cina usoara. Weekend-ul acesta ma pregatesc pentru Iarmarocul Caritabil - Editia de Paste - organizat  de catre Asociatia Umanitate + multi prieteni la Cafeneaua Liberala Bratianu duminica, 6 aprilie, incepand cu ora 14. Stiu ca majoritatea sunteti ocupati, stresati, obositi insa daca va este in drum, va puteti opri sa beti o cafea si sa serviti o prajitura de casa. Cu ajutorul fondurilor stranse in urma Iarmarocului (se vor vinde prajituri si obiecte handmade) se vor cumpara cadouri de Paste pentru copiii din mai multe centre de plasament. 
Iar daca va opriti in drumul vostru pe la Iarmaroc, puteti sa-mi scrieti (aici sau pe FB) daca aveti vreo preferinta pentru o prajitura anume, s-ar putea sa o gasiti acolo ;). Sper sa ajutam Iepurasul sa aduca o mica bucurie in sufletele unor copii care merita mult mai mult decat le putem noi oferi. 
Cam asta am vrut sa va spun si va las mai jos reteta.

Ingrediente vas 20/20 cm:
300 g paste farfale (sau alte paste)
2 linguri ulei de masline
20 g unt
1 ceapa rosie, tocata marunt
500 g dovleac, taiat cubulete de 2 cm
1 lingura frunze cimbru proaspat
1 catel de usturoi, zdrobit
¾ cana vin alb sec
300 ml smantana pentru gatit
¼ ceasca parmezan ras
2/3 cana mozzarella rasa
sare
piper

Modalitate de preparare:
  • Se fierb pastele in apa clocotita in care s-a adaugat putina sare si 1 lingura ulei de masline.
  • Se pastreaza ¼ cana din apa in care s-au fiert apoi se scurg.
  • Se pun intr-un castron mare si se adauga apa in care au fiert.
  • Intr-o tigaie se pune lingura de ulei ramasa si untul.
  • Se celeste ceapa aproximativ 2 minute apoi se adauga cartoful dulce, usturoiul si cimbrul.
  • Se amesteca pana ce cubuletele de dovleac se inmoaie putin.
  • Se adauga vinul si se fierbe la foc mic pentru cca 3 minute.
  • Se incalzeste cuptorul la 180 g C.
  • Se adauga smantana pentru gatit, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa pe foc inca 3 minute.
  • Se ia tigaia de pe foc, se adauga ½ din cantitatea de parmezan si mozzarella si se amesteca usor.
  • Se pune amestecul peste paste si din nou se amesteca usor.
  • Se unge vasul cu unt si se adauga pastele.
  • Se presara parmezanul si mozzarella ramase.
  • Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
  • Se indeparteaza folia de aluminiu si se mai coc pastele inca 15 minute, pana ce capata o nuanta aurie.
  • La final se presara cateva frunzulite de cimbru proaspat.
      Seara frumoasa!


0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena