vineri, 31 martie 2017

Tarta Tatin cu Mere


Deja celebra, tarta frantuzeasca se poate face cu multe tipuri de fructe insa cea clasica este cu mere. 
In imagine este ceea ce a ramas din tarta dupa ce mi-am dat seama ca ar fi fost bine sa ii fac o poza pentru ca recunosc :), am mancat cu totii din ea...fierbinte fiind... Nu pot decat sa v-o recomand, se face usor si se mananca repede :)

Ingrediente aluat:
apa rece
150 g unt rece
150 g faina 

Umplutura:
150 g zahar
10 mere, decojite, taiate in 1/2 si cu samburii scosi 
70 g unt
scortisoara 
  • Se incalzeste cuptorul la 200 g C.
  • Pentru aluat, puneti intr-un robot de bucatarie (sau framantati manual) faina cu untul apoi ajustati cu cate putina apa rece pana se formeaza un aluat elastic si se da la frigider.
  • Intr-o cratita ce poate fi ulterior introdusa in cuptor se topeste zaharul apoi se adauga untul si se amesteca.
  • Se aseaza merele in cratita ce va fi introdusa la cuptor.
  • Se introduce cratita in cuptor pentru aproximativ 10 minute.
  • Se decupeaza din aluatul intins o foaie rotunda, putin mai mare decat diametrul cratiteti.
  • Se scoate cratita din cuptor, se aseaza peste mere aluatul, se pudreaza cu scortisoara si se imping marginile in interior cu ajutorul unei linguri.
  • Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita.
  • Se da din nou cratita la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, pana ce aluatul devine auriu.
  • Se scoate cratita din cuptor, se lasa cateva minute apoi se pune un platou peste cratita si cu o miscare rapida se intoarce cratita invers pentru a scoate tarta pe platou (cu mare grija sa nu curga zaharul caramelizat).
  • Se poate servi alaturi de o cupa de inghetata.

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena