Deja celebra, tarta frantuzeasca se poate face cu multe tipuri de fructe insa cea clasica este cu mere.
In imagine este ceea ce a ramas din tarta dupa ce mi-am dat seama ca ar fi fost bine sa ii fac o poza pentru ca recunosc :), am mancat cu totii din ea...fierbinte fiind... Nu pot decat sa v-o recomand, se face usor si se mananca repede :)
Ingrediente aluat:
apa rece
150 g unt rece
150 g faina
Umplutura:
150 g zahar
10 mere, decojite, taiate in 1/2 si cu samburii scosi
70 g unt
scortisoara
- Se incalzeste cuptorul la 200 g C.
- Pentru aluat, puneti intr-un robot de bucatarie (sau framantati manual) faina cu untul apoi ajustati cu cate putina apa rece pana se formeaza un aluat elastic si se da la frigider.
- Intr-o cratita ce poate fi ulterior introdusa in cuptor se topeste zaharul apoi se adauga untul si se amesteca.
- Se aseaza merele in cratita ce va fi introdusa la cuptor.
- Se introduce cratita in cuptor pentru aproximativ 10 minute.
- Se decupeaza din aluatul intins o foaie rotunda, putin mai mare decat diametrul cratiteti.
- Se scoate cratita din cuptor, se aseaza peste mere aluatul, se pudreaza cu scortisoara si se imping marginile in interior cu ajutorul unei linguri.
- Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita.
- Se da din nou cratita la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, pana ce aluatul devine auriu.
- Se scoate cratita din cuptor, se lasa cateva minute apoi se pune un platou peste cratita si cu o miscare rapida se intoarce cratita invers pentru a scoate tarta pe platou (cu mare grija sa nu curga zaharul caramelizat).
- Se poate servi alaturi de o cupa de inghetata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu