Asa cum am promis inainte de a
participa la Atelierul de Gastronomie organizat de Olivia Steer impreuna cu Plafar pe 21 Iunie, va
impartasesc prima reteta raw vegan (vegetariana si fara preparare
termica), unul dintre preparatele pregatite de Olivia in cadrul Atelierului.
Mentionez faptul ca Olivia a adaugat ingredientele fara a preciza
cantitatile, ea pregatind retetele pentru aproximativ 30 de persoane astfel
incat am incercat sa reproduc preparatul amintindu-mi ce am degustat.
Ingrediente:
2 dovlecei
80 gr caju crud
3 – 4 linguri ulei de masline
4 – 5 linguri sos de soia
Sucul de la 1 lamaie
1 lingurita praf de usturoi
½
lingurita marar uscat
1 lingurita marar proaspat
Se hidrateaza nucile de caju in apa rece
cel putin 2 ore.
Se spala dovleceii, se curata cu aparatul de curatat cartofi apoi se
Se spala dovleceii, se curata cu aparatul de curatat cartofi apoi se
fac tagliatelle cu ajutorul
aparatului.
Se adauga 4-5 linguri
sos de soia si 2 linguri ulei de masline
peste tagliatelle si se lasa la
fezandat.
Se pregateste sosul:
se pun in blender nucile de caju hidratate, 1-2 linguri ulei de masline, sucul
de lamaie, praful de usturoi, mararul uscat si cel proaspat.
Sosul astfel obtinut se adauga peste dovlecei, amestecand bine.
In functie de
preferinte, puteti adauga mai mult sau mai putin usturoi si marar.
Gustul acestui
preparat va va surprinde cu siguranta!
2 comentarii:
Arata delicios :)
Din categoria mancare sanatoasa si foarte simplu de pregatit! Te pup!
Trimiteți un comentariu