Grea zi... si e abia marti. Azi servim (virtual) tarte cu aroma proaspata de menta. Nu se fac deloc greu si sunt foarte gustoase.
Ingrediente 6 tarte 10 cm:
Aluat
200 g faina
100 g unt rece
1 ou
Umplutura
25 g unt
4 cepe verzi, curatate si tocate marunt
225 g mazare (am folosit mazare foarte fina, preparata Bonduelle)
3 oua
150 ml smantana
125 g branza ricotta
1 lingura menta proaspata, tocata
piper negru proaspat rasnit
Modalitate de preparare:
- Faina impreuna cu untul taiat cubulete se mixeaza cu ajutorul robotului de bucatarie pana ce compozitia devine sfaramicioasa. Se adauga apoi oul si se amesteca pana se obtine o bila din aluat (aluatul se poate framanta si cu mana). Se impacheteaza in folie si se da la frigider pentru 30 de minute.
- Se scoate aluatul, se pudreaza masa cu faina si se intinde cu sucitorul. Se taie 6 cercuri care se aseaza in cele 6 forme de tarte unse cu unt si pudrate cu pesmet.
- Pentru umplutura, se caleste ceapa in unt pentru 2-3 minute apoi se adauga mazarea si se mai lasa 1 minut. Se da tigaia deoparte.
- Separat, se bat ouale cu smantana si ricotta apoi se adauga menta.
- Se pun in fiecare forma cate 2 linguri din compozitia cu mazare apoi se toarna compozitia cu smantana.
- Se asezoneaza cu piper proaspat rasnit apoi se introduc formele in cuptorul preincalzit la 190 g C pentru cca 35 de minute.
- Se scot formele, se lasa sa se raceasca apoi se scot tartele si se pot servi.
Gasiti reteta si pe iCook.
V-am tot povestit de concursul organizat de Bonduelle care iata ca a ajuns la final. Una dintre retetele castigatoare la categoria Frumos este Budinca de ciuperci, o reteta rapida si fara grad de dificultate prea mare pe care o puteti lua si la pachet (reteta o descoperiti accesand linkul cu titlul retetei).
Nu-mi ramane decat sa va urez o saptamana linistita (cat a mai ramas din ea). Sper sa vina curand primavara.
3 comentarii:
Sunt fan tarte, asa ca nu refuz una din bunatatile astea ;) Pup!
Tare bine arata tartele tale :)
Multumesc mult, mult :)
Trimiteți un comentariu