Sa ne rasfatam cu madlene azi! Pufoase, aromate si asortate! N-ai cum sa nu le iubesti! Merg excelent cu ceai (normal!), cafea sau alaturi de un fresh de portocale cu mere si ghimbir :). Si se fac foarte, foarte usor!
Ingrediente aluat de baza:
(36 bucati)
125 g unt
125 g faina
125 g zahar
1 lingura amidon
4 oua
esenta de vanilie
Ingrediente Madlene asortate:
fulgi ciocolata
pudra cacao
coaja de lamaie/ portocala
lavanda
fructe confiate
praf de ghimbir
zahar pudra pentru decor
Modalitate de preparare:
- Se incalzeste cuptorul la 190 g C.
- Se topeste untul la foc mic apoi se lasa la racit.
- Se cerne faina si amidonul apoi se amesteca.
- Ouale, zaharul si vanilia se pun pe foc la bain-marie apoi se amesteca continuu cu telul pana ce isi tripleaza volumul.
- Se da castronul deoparte si se mai amesteca 2-3 minute.
- Se adauga faina iar dupa ce aceasta s-a incorporat se toarna incet si untul.
- Se unge tava de madlene cu unt si se presara in fiecare spatiu cu pesmet pentru a asigura o desprindere perfecta a prajiturelelor.
- Se imparte compozitia in functie de cate tipuri de madlene doriti sa coaceti apoi se pun in fiecare castron fie 2 linguri pudra de cacao, se amesteca bine apoi de exemplu se pot pune cativa fulgi de ciocolata/ coaja rasa de citrice/ lavanda/ fructe confiate/ praf de ghimbir, etc. (eu am enumerat doar ingredientele pe care le-am folosit acum insa puteti pune orice altceva doriti).
- Se umple formele de madlene (aproximativ 3/4 deoarece vor mai creste) si se da tava la cuptor pentru cca 10 - 12 minute, pana cand madlenele sunt frumos rumenite pe margine.
- Se scot din cuptor, se lasa la racit cateva minute in forma apoi se scot si se continua coacerea pana ce compozitia s-a terminat.
- La final se pudreaza cu zahar.
Gasiti reteta si pe iCook.
2 comentarii:
Am incercat mai multe retete de pe blogul tau si toate au iesit delicioase! Felicitari!
Asi vrea sa stiu cam in cat timp ar trebuie sa isi tripleze volumul amestecul? L-am batut cu telul cam 10 min dar nu mi s-a parut ca ar fi crescut. Atunci nu am avut mai mult timp dar vreau sa le reincerc. Madelenele au iesit foarte gustoase dar mi s-a zis ca ar fi trebuit sa iasa mai pufoase. Multumesc mult!
Delia, iti multumesc frumos! Nu imi amintesc cu exactitate dar cred ca in jur de 15-20 de minute, nu mai mult oricum. Poti incerca si madlenele cu ghimbir http://myclassiccuisine.blogspot.ro/2014/01/madlene-cu-ghimbir.html sau pe cele cu vanilie si lavanda http://myclassiccuisine.blogspot.ro/2013/09/madlene-cu-vanilie-si-lavanda.html.
O zi frumoasa!
Trimiteți un comentariu