Va doresc multa liniste sufleteasca, sanatate si putere sa depasiti orice obstacol! Si sa tineti minte ca lucrurile simple ne fac fericiti iar ceea ce nu ne omoara ne face mai puternici. Paste fericit alaturi de cei dragi voua si multe impliniri!
Pentru ca azi am luat startul ceva mai tarziu, in mica bucatarie My Classic Cuisine inca se lucreaza de zor insa mi-am permis un ragaz de cateva minute pentru a va spune cateva cuvinte si a va lasa reteta de Pasca fara aluat incercata de mine anul acesta, poate chiar cea mai simpla reteta de pasca, extrem de cremoasa si fina.
Ingrediente tava 24 cm:
700 g branza dulce de vaci
400 g smantana
200 g unt
200 g zahar
200 g stafide
6 oua
4 linguri faina
4 linguri gris
esenta de vanilie
Modalitate de preparare:
- Se pune branza intr-o sita si se lasa sa se scurga apa pentru 20-30 de minute.
- Se incalzeste cuptorul la 170 g C.
- Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de 24 cm cu fundul detasabil.
- Se mixeaza ouale (eu am folosit oua de tara, de aici si culoarea mai galbuie) cu zaharul si esenta de vanilie. Dupa fiecare ingredient adaugat se mixeaza pana acesta s-a incorporat perfect.
- Se adauga branza de vaci apoi untul la temperatura camerei.
- Se adauga treptat faina apoi grisul.
- Se incoporeaza si smantana iar la final stafidele.
- Se toarna compozitia in tava pregatita si se niveleaza usor la suprafata.
- Se coace pentru aproximativ 60 - 75 minute (eu nu am pus tava in mijloc ci mai jos pentru a nu se arde prea tare la suprafata), pana ce pasca devine aurie (dupa 40 de minute trebuie sa verificati daca este facuta, timpul de coacere depinde de cuptor).
- Dupa ce se scoate tava din cuptor, se lasa pasca la racit de preferat pana a doua zi apoi se pune cel putin o ora la frigider (este mai buna cand e rece).
Sursa retetei Jamila Cuisine.
1 comentarii:
Sarbatori fericite!
Trimiteți un comentariu