Aceste briose pot inlocui painea alaturi de supe, pot acompania legumele gratinate sau salatele. Important este sa fie servite calde, proaspat scoase din cuptor desi mie mi-au placut la fel de mult si reci. Sunt bune si de luat la pachet, se fac si foarte repede asa ca vi le recomad cu drag.
250 g faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
60 g ciuperci feliate din borcan (am folosit Bonduelle)
2 lingurite busuioc uscat
3 cepe verzi
75 g malai grisat
60 g parmezan ras
4 linguri ulei de masline
150 g iaurt
160 ml lapte
2 oua
Modalitate de preparare:
- Se incalzeste cuptorul la 170 g C.
- Se pun formele de hartie in tava pentru briose.
- Se amesteca intr-un castron faina cernuta, praful de copt si sarea.
- Se pun ciupercile tocate, busuiocul, ceapa verde taiata rondele, malaiul si parmezanul si se amesteca.
- Intr-un alt castron se mixeaza uleiul, iaurtul, laptele si ouale.
- Se toarna peste faina si se amesteca totul pana ce compozitia devine omogena.
- Se pun cate 3-4 lingurite de aluat in formele de briose si se presara malai deasupra.
- Se dau la cuptor pentru cca 20 de minute, sa se rumeneasca.
- Se scoate tava din cuptor si se lasa briosele sa se raceasca in tava 10 minute apoi se scot si se servesc caldute.
Pofta buna!
Gasiti reteta si pe iCook.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu