marți, 10 iunie 2014

Briose cu Parmezan


Aceste briose pot inlocui painea alaturi de supe, pot acompania legumele gratinate sau salatele. Important este sa fie servite calde, proaspat scoase din cuptor desi mie mi-au placut la fel de mult si reci. Sunt bune si de luat la pachet, se fac si foarte repede asa ca vi le recomad cu drag.

Ingrediente 17 bucati:
250 g faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
60 g ciuperci feliate din borcan (am folosit Bonduelle)
2 lingurite busuioc uscat
3 cepe verzi
75 g malai grisat
60 g parmezan ras
4 linguri ulei de masline
150 g iaurt
160 ml lapte
2 oua

Modalitate de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 170 g C.
  • Se pun formele de hartie in tava pentru briose.
  • Se amesteca intr-un castron faina cernuta, praful de copt si sarea.
  • Se pun ciupercile tocate, busuiocul, ceapa verde taiata rondele, malaiul si parmezanul si se amesteca.
  • Intr-un alt castron se mixeaza uleiul, iaurtul, laptele si ouale.
  • Se toarna peste faina si se amesteca totul pana ce compozitia devine omogena.
  • Se pun cate 3-4 lingurite de aluat in formele de briose si se presara malai deasupra.
  • Se dau la cuptor pentru cca 20 de minute, sa se rumeneasca.
  • Se scoate tava din cuptor si se lasa briosele sa se raceasca in tava 10 minute apoi se scot si se servesc caldute.
Pofta buna!
Gasiti reteta si pe iCook.

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena