Nu stiu
despre voi dar mie imi plac foarte mult migdalele sub orice forma. De data
aceasta le-am folosit intr-o prajiturica. Reteta am preluat-o de
la Andreea’s Chinesefood blog (multumesc frumos, Andreea!) dar am adaptat
cantitatea ingredientelor pentru o tava cu diametrul de 26 si faina de migdale
decojite cu cea de migdale nedecojite.
Ingrediente:
250 gr unt
330 gr zahar
3 oua
320 gr migdale
nedecojite
415 gr faina
8 linguri lapte
5 batoane ciocolata cu
ROM
1 plic praf de copt
7 picaturi esenta de rom
7 picaturi esenta
migdale
1 praf de sare
Pentru decor:
50 gr migdale nedecojite
zahar pudra
Se macina cele 320 gr de
migdale pana se obtine faina de migdale.
Se
bate untul cu zaharul apoi se adauga pe rand cate 1 ou, esenta de migdale si
cea de rom.
Separat,
se amesteca faina, praful de sare, praful de copt si faina de migdale.
Se
adauga pe rand cate o lingura de lapte, alternand cu amestecul de faina.
Dupa
ce se omogenizeaza bine, se adauga jumatate din compozitie in tava rotunda cu
diametrul de 26, tapetata cu hartie de copt.
Se
taie batoanele de ciocolata in bucatele si se aseaza pe compozitia din tava.
Eu
nu am avut decat 3 dar puteti folosi lejer 5 batoane.
Ciocolata
se va topi dar va ramane la mijlocul prajiturii.
Se toarna si restul compozitiei in tava si se decoreaza cu
cele
50 de grame de migdale care au mai ramas.
Se
da prajitura la cuptorul incalzit in prealabil la 150 – 160 de grade C pentru
50
– 60 de minute sau pana cand o scobitoare infipta in mijlocul prajiturii iese
curata
(eu
am copt-o la 170 de grade C si s-a crapat usor pe margini).
Se pudreaza cu zahar dupa ce se raceste complet.
2 comentarii:
Pfuuuiii cum arataaaa! Vreau si eu o feliuta! Offf, ce pofta mi-ai fcut! Pup dulce!
Pentru tine oricand cu cea mai mare placere :)! Multumesc mult pentru retete, sunt toate minunate! Te pup!
Trimiteți un comentariu