Sufleurile
dulci sunt deserturile perfecte. Se fac foarte repede si cu putine
ingrediente. Secretul este sa le coci la foc mic si sa
rezisti tentatiei de a te uita in cuptor in timpul coacerii.
Insa un
singur minut in plus in cuptor poate distruge creatia.
Prin coacerea in forme mici,
individuale se evita prabusirea prajiturii. In rest, sa pregatesti un sufleu a la Master Chef nu este atat de greu precum pare. Reteta am preluat-o de la Edith’s
Kitchen careia ii multumesc mult.
Ingrediente pentru 4 portii:
150 gr ciocolata amaruie (70/ 85% cacao in functie de
preferinta)
20 gr faina
2 oua + 1 galbenus
1 praf de sare
10 gr cacao
1 ligura cacao pentru pudrat formele
80 gr unt
90 gr zahar pudra
vanilie
rodie (optional)
rodie (optional)
Ciocolata se topeste la bain-marie. In functie de
preferinta,
puteti alege ciocolata amaruie de 70% - 85% cacao.
puteti alege ciocolata amaruie de 70% - 85% cacao.
Eu am folosit 85%, de aici si culoarea mai intensa.
Se adauga si untul se se amesteca pana se omogenizeaza apoi
se da deoparte.
Se mixeaza ouale intregi, galbenusul, vanilia
si zaharul
pudra pana se obtine o consistenta spumoasa.
Peste aceasta compozitie se adauga ciocolata topita, cacao,
faina si praful de sare.
Se ung cu unt 4 forme de briose si se tapeteaza cu cacao, indepartand
excesul.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de gr C pentru 11-12 minute.
Daca le veti coace mai mult sau la o temperatura mai mare, centrul se va solidifica.
Daca le veti coace mai mult sau la o temperatura mai mare, centrul se va solidifica.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca pentru 2
minute.
Se rastoarna cu fata in jos pe farfurie, se pudreaza cu
zahar si se serveste sufleul caldut.
Bon appétit!
Si o saptamana usoara!
13 comentarii:
Te astept cu sufleul asta urgent ca mor de pofta.
Te sun pentru o programare:)! Te pup, Ralu!
Ce apetisant este.Ador ciocolata.
O zi buna!
Sper sa il incerci! O zi frumoasa!
Cuptorul trebuie preincalzit?
:D
Da, Magda, am modificat si in reteta, multumesc! O zi frumoasa!
este unul dintre deserturile mele preferate....multumesc pentru reteta
Cu mare placere!
Arata minunat, Anca! Imi place maxim!
Multumesc mult, Diana!
Simplu si bun !!! <3
Doamne cum arata!!! Cred ca e un fel de molloeux au chocollat :D Fabulos, trebuie sa incerc neaparat!!
Excelent!!!
Trimiteți un comentariu