Observ din ce in ce mai des pe Facebook ca va place carnea :). Reteta de azi nu a fost pregatita sau studiata, pur si simplu am aruncat (daca imi este ingaduit termenul) intr-o tava cateva ingrediente care mi-au fost la indemana intr-o seara. Cate putin din fiecare si tava s-a umplut. Putin piper, putina paprika, nelipsitul rozmarin proaspat din ghiveci si masa a fost aproape gata dupa ce a stat insa minute bune la cuptor.
Puteti incerca reteta in aceasta varianta: pregatiti ingredientele, le puneti in tava (nu ar trebui sa va ia mai mult de 10 minute), introduceti tava la cuptor, setati ceasul (de la cuptor/ alarma de la telefon, chiar nu conteaza) si va asezati confortabil in canapea la un film - nici nu va veti da seama cand ati gatit o tava mare de pui la cuptor cu legume! Gatitul nu o sa vi se mai para deloc greu!!!
Ingrediente:
2 carnati de casa picanti, afumati (400 g), taiati felii
2 cepe roşii, tăiate în 4
4 căţei de usturoi
4 pulpe superioare de pui
8 ciocanele de pui
4 cartofi medii cu coaja, taiati în 4
4-5 ciuperci
3 fire de rozmarin
2 linguri ulei de masline
piper
paprika
cimbru
Modalitate de preparare:
- Se incalzeste cuptorul la 180 g C.
- Se pun in tava pulpele si ciocanelele, carnatii, cepele, usturoiul, ciupercile, cartofii si rozmarinul.
- Se stropescu cu ulei de masline si se presara piper, cimbru si paprika.
- Se da tava la cuptor pana ce carnea este bine facuta (la mine cred ca a stat in jur de 1 ora si jumatate, nu-mi amintesc exact pentru ca ma uitam la film :)).
Azi va mai propun sa va aruncati un ochi pe reteta de Cosulete cu mix de legume Bonduelle, reteta castigatoare la categoria Sanatos in cadrul concursului Alege zi de zi o culoare Bonduelle! Si nu uitati ca inca va puteti inscrie la concurs pana pe 23 februarie cu o reteta ce poata fi incadrata in categoriile Sanatos (verde), Frumos (portocaliu), Savuros (rosu) si Trendy (violet).
Pofta buna!
2 comentarii:
Mmm ce apetisante!
Deliciu ... dezmat culinar ; am salivat toata :)
Trimiteți un comentariu