V-am mai spus ca sunt fan Nigella iar aceasta este o reteta pe care ea a incercat-o prima data in Africa de Sud, in vizita la una dintre prietenele ei. Sunt sigura ca o sa va placa! Sa aveti un weekend minunat!
Ingrediente 4-8 portii:
8 ciocanele de pui
80 ml sos Worcestershire
4 linguri ketchup
1 lingurita ghimbir macinat
1 lingura gem de caise
1 ceapa taiata marunt
1 lingura ulei aromat de usturoi
Modalitate de preparare:
Ingrediente 4-8 portii:
8 ciocanele de pui
80 ml sos Worcestershire
4 linguri ketchup
1 lingurita ghimbir macinat
1 lingura gem de caise
1 ceapa taiata marunt
1 lingura ulei aromat de usturoi
Modalitate de preparare:
- Se incalzeste cuptorul la 200 g C si se spala ciocanelele.
- Se amesteca intr-un vas sosul Worcestershire, ketchupul, ghimbirul, gemul de caise si ceapa tocata.
- Se pun ciocanelele in vas si se acopera cu folie.
- Se tine vasul la frigider pentru ca ciocanelele sa se poata marina (in functie de cat timp aveti la dispozitie, le puteti lasa si peste noapte).
- Se pune uleiul intr-un vas termorezistent, se adauga ciocanelele si se toarna sosul.
- Se da vasul la cuptor pentru aproximativ 1 ora, avand grija sa mai intoarceti ciocanelele din cand in cand pentru a se rumeni frumos.
- Eu am presarat deasupra putin coriandru proaspat dar merge la fel de bine si patrunjelul.
Sa aveti pofta!
3 comentarii:
M-ai facut curioasa, asa ca le voi incerca! Arata foarte bine!
Mie sigur imi place!!!
Arata impecabil si-mi place mult combinatia! Si mie-mi place sa combin carnurile cu fructe. Super!
Saptamana buna, Ancutzo!
Trimiteți un comentariu