O reteta facuta cu un si jumatate in urma si pe care nu am reusit sa o postez pana in momentul de fata.
Va doresc o saptamana frumoasa!
Ingrediente 2 tavi 24 cm:
Blaturi:
300 g faina
1 lingurita sare
450 g zahar
270 g unt
3 oua
1,5 lingura cacao
2 linguri colorant gel rosu
290 g kefir
1 lingurita esenta de portocale
1/2 lingurita bicarbonat
1,5 lingura otet
Crema:
270 g unt
540 g crema de branza
100 g ciocolata alba
120 g zahar pudra
Decor:
4 capsuni
6 linguri ciocolata alba topita
2 linguri ciocolata neagra topita
Modalitate de preparare:
- Se incalzeste cuptorul la 180 g C.
- Se amesteca colorantul cu 2 linguri de kefir si cacao pana se obtine o pasta.
- Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul.
- Se adauga pe rand ouale, mixand dupa fiecare.
- Faina se amesteca cu sarea si se cerne.
- Compozitiei cu oua se adauga alternativ faina si kefirul ramas iar la final esenta de portocale (sau orice alta esenta va place).
- Se incorporeaza amestecul de colorant si kefir.
- Se stinge bicarbonatul in otet si se adauga, amestecand bine compozitia rezultata.
- Se ung cu unt si se tapeteaza cu faina 2 tavi cu fundul detasabil, se imparte compozitia in doua parti egale si se pune in cele doua tavi (daca nu aveti la dispozitie 2 tavi, puteti coace pe rand blaturile).
- Se dau tavile la cuptor pentru cca 40 de minute (puteti face testul cu scobitoarea pentru o mai mare siguranta).
- Se lasa blaturile la racit apoi se taie fiecare blat in 2, rezultand 4 bucati.
- Pentru prepararea cremei, se topeste ciocolata la bain-marie si se lasa la racit.
- Se mixeaza untul cu crema de branza la temperatura camerei, se incorporeaza ciocolata topita si apoi zaharul pudra.
- Pentru asamblare, se pune pe platou primul blat, se adauga crema apoi se continua cu restul de blaturi, ultimul strat fiind de crema cu care se orneaza inclusiv marginile.
- Pentru ornare, capsunile se trag prin ciocolata alba apoi se fac dungi de ciocolata neagra cu ajutorul unei lingurite.
Puteti gasi reteta si pe iCook.
7 comentarii:
Wawww ce frumusete!Bravo!
f bun tortul...il recomand
Superb!!!
Ce colorant ai folosit?
Christmas Red de la Wilton, o poza gasiti aici: http://myclassiccuisine.blogspot.ro/2013/02/red-velvet-cake.html
Multumesc frumos!Un An Nou bun!
Multumesc, la fel va doresc si eu!
Trimiteți un comentariu