duminică, 1 iulie 2012

Chec cu Mirodenii

Amestecul propriu de condimente reprezinta o provocare pentru orice bucataras! Provocare inseamna  si pentru mine participarea la concursul organizat de Teo's Kitchen si www.afaf.ro cu un mix propriu de condimente. Destul de dificila achizitionarea unor mirodenii dar finalizata cu succes in cele din urma astfel incat ma pot inscrie la concurs, prezentandu-va in randurile urmatoare mixurile mele pentru concurs.

 Ingrediente:
175 gr zahar brun
130 gr margarina
250 gr melasa
130 gr faina alba simpla
130 gr faina integrala
80 gr faina de orz
1 si ½ lingurita bicarbonat de sodiu
3 oua
225 ml lapte semidegresat
Mixul meu special de condimente pentru aceasta prajitura:
1 si ½ lingura praf de ghimbir
7 gr praf de scortisoara
4 gr coriandru macinat
3 gr chimen macinat
3 gr praf de nucsoara
2 cuisoare macinate
sau intr-o alta prezentare
Se incalzeste cuptorul la 160 gr C.
 Se unge cu putin ulei o forma de chec si se se tapeteaza fundul tavii cu hartie de copt.
Se pun intr-o cratita margarina, zaharul brun si melasa.
Se topesc la foc mic pana se combina omogen, amestecand din cand in cand.
Se ia compozitia de pe foc si se lasa la racit.
Intr-un castron se cern cele 3 tipuri de faina, bicarbonatul si amestecul de condimente. Se bat cele 3 oua, se adauga laptele, amestecul de faina cu condimente si mixtura topita. Se bate totul pana se omogenizeaza (mixtura va fi subtire). Se toarna compozitia in forma de chec.
Se coace 1 ora si ¼  sau pana cand checul a crescut, s-a rumenit si a devenit ferm la atingere. Se lasa sa se raceasca in forma cateva minute apoi se rastoarna pe un gratar metalic.
Dupa ce s-a racit complet, se feliaza.
Se poate pastra maxim 1 saptamana, invelit in folie sau
 pus intr-un recipient inchis ermetic.
Si retineti, condimentele preparate acasa fac mancarea mai gustoasa!
Pofta buna!

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena