duminică, 10 februarie 2013

Red Velvet Cake


Cu voia dumneavoastra, intrerup pentru scurt timp seria Retetele Copilariei. Cand mi-a incoltit initial aceasta idee nu cred ca aveam pe lista mai mult de 5 retete. Cu timpul insa, lista s-a marit cu retete din copilaria prietenilor, colegilor si a intregii familii.
Fara talent de narator, va povestec pe scurt ca Danone a lansat o provocare: prepararea unei retete pe baza de iaurt Nutriday. Pe ultima suta de metri m-am hotarat sa particip, ca atare si timpul de pregatire al retetei a fost scurt.
Concursul se numeste Blog Chef iar pentru mai multe detalii puteti intra aici  http://nutriday.ro/blog-chef
Va mai retin atentia cu un singur lucru legat de concurs: votarea retetelor participante preferate se face la http://nutriday.ro/bloggeri in perioada 15 - 19 februarie 2013
Daca reteta mea de Red Velvet Cake va face cu ochiul stiti unde sa o votati! Iar pe FB ma gasiti aici!
Inchei prin a ura succes tuturor participantilor si va las cu cea mai simpla reteta de Tort "Catifea Rosie": o combinatie intre un blat usor umed, o crema parfumata cu lichior si coaja de portocale impreuna cu fructe de padure proaspete!

Ingrediente:
Blat:
300 g faina
1/2 lingurita sare
450 g zahar
275 g unt 
3 oua
1 si 1/2 lingurita cacao
1 si 1/2 lingura colorant gel rosu 
240 g iaurt Nutriday Natural 
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura otet
Crema:
250 g crema de branza (eu am folosit Hochland)
250 g mascarpone
75 g unt
150 g zahar pudra
2 lingurite coaja de portocala rasa
2 linguri lichior/ suc de portocale
Decor:
100 g afine
100 g coacaze rosii
6 capsuni

Incalzim cuptorul la 180 gr C. 
Tapetam cu hartie de copt o tava cu peretii detasabili cu diametru de 24 cm. 
Vom coace pe rand 2 blaturi.
Cernem faina si o amestecam cu sare.
Amestecam bine colorantul cu cacao si 2 linguri de iaurt pana se formeaza o pasta si dam deoparte. Nu imi place sa folosesc colorant in retete dar pentru acest tort fac mereu o exceptie. In plus, nu mancam zilnic Red Velvet. 
Acesta este colorantul gel pe care eu il folosesc. 
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana ce compozitia capata o consistenta cremoasa.
Adaugam ouale pe rand, mixand dupa fiecare.
Adaugam alternativ faina si iaurt, amestecand bine cu o spatula.
Incorporam colorantul si apoi stingem bicarbonatul cu otet intr-o cescuta si adaugam repede in compozitie.

Omogenizam bine compozitia si punem jumatate in tava tapetata cu hartie de copt, niveland cu o spatula.
Dam la cuptor pentru 35-40 minute. Daca o scobitoare introdusa in blat iese curata, putem scoate tava din cuptor. Blatul se lasa la racit.
La fel procedam si cu cealalta jumatate din compozitia pentru blat, astfel vom obtine cele 2 blaturi.
Pentru crema puteti folosi doar crema de branza (inlocuiti 250 g mascarpone cu aceeasi cantitate de crema de branza).
Mixam untul la temperatura camerei cu crema de branza si mascarpone.
Adaugam zaharul, coaja si lichiorul/ sucul de portocale. 
Dupa ce blaturile s-au racit (veti vedea ca nu va fi necesar sa le indreptati cu cutitul, ele ies perfect drepte, fara bolta), aranjam pe un platou primul blat, adaugam crema si jumatate din fructele spalate.
Punem cel de-al 2-lea blat deasupra cu foarte mare grija sa nu se rupa, adaugam crema si ornam cu restul de fructe.


Sper sa va placa varianta mea de tort Red Velvet!


O saptamana frumoasa!

23 comentarii:

Andreea spunea...

Tiii...drace, cum arata! :P O sa castigi cu siguranta! Mult succes!

Cristina spunea...

Arata senzational! Felicitari!!! <3

Dohotariu-Avram Alina spunea...

Foarte frumos! Îmi place tortul tău! Mă înscriu și eu în concurs. Ne sprijinim reciproc, nu?

Anca B. spunea...

Multumesc mult de tot, fetelor!
Bineinteles, Alina! Mult succes!

Fanul Anonim spunea...

WWWWOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW!!! am dat sa vad noutati si cand colo...o MINUNATIE!
Curat e de concurs! Si curat simt locul I!

Sa mi revin din impresii si sa dau cu votu'! BRAVOOOOOOOOOOOO!

Paula Gafitescu spunea...

Ce frumos arata, plin de culoare si arome! Multa bafta!

Anca B. spunea...

Multumesc mult!

Disturbingly Delicious spunea...

Arata minunat! Asa colorat si vesel !Good luck!

Anca B. spunea...

Multumesc frumos, Paula!

Anca B. spunea...

Multumesc mult, Diana!

desprerealitate spunea...

Ar trebui sa-ti faci o cofetarie cu o transparenta totala, unde clientii vor putea vedea tot ce faci in bucatarie. Ar fi un succes. L-ai merita, cu siguranta!

A.

Anca B. spunea...

Multumesc frumos, A.!

Karoly Mathe spunea...

Felicitari di orce punc de vedere.

MONIK BUSCA spunea...

waw arata super!!!! cred ca are un gust divin

Ghetzu spunea...

Asta-i castigatoare!!!

Daniel Stroe spunea...

Foarte apetisant si dulce ! Sa castigi! De la nepotul tau din Domnesti Daniel

Daniel Stroe spunea...

Arata divin! Sa castigi! De la nepotul tau din Domnesti,Daniel

Anca B. spunea...

Multumesc mult, Daniel! Te pup!

Anca B. spunea...

Multumesc!!!

Anca B. spunea...

Multumesc frumos, Monik!

Anca B. spunea...

Speram :)!

Bogdan Ionescu spunea...

Felicitari !!!
Te salut, Bogdan

Karoly Mathe spunea...

imi place

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena