duminică, 21 aprilie 2013

Tarta cu Ciuperci si Seminte de Pin


Va povesteam data trecuta despre Provocarea Dulce Romanie care este gazduita de Cat's Kitchen luna aceasta. Adina Magda ne provoaca sa gatim cu ciuperci, leurda sau tarte rustice dulci. Special pentru provocare am pregatit aceasta tarta despre care va mai spun doar ca se face extrem de usor si se mananca foarte rapid! 


Ingrediente tava 23 cm:
Aluat 
200 g faina alba
100 g unt rece
1 ou
Umplutura
700 g ciuperci mixte 
120 g branza ricotta
120 g emmentaler ras
60 ml smantana
20 g seminte de pin
1 ou batut usor
1 capatana mica usturoi
3 linguri unt
sare
piper proaspat macinat

  • Pentru aluat eu folosesc intotdeauna robotul de bucatarie dar se poate framanta foarte usor si cu mana: se amesteca faina cu untul taiat cubulete pana ce compozitia devine sfaramicioasa apoi se adauga oul. Aluatul va fi foarte elastic si usor de intins.
  • Se intinde aluatul cu sucitorul pe hartie de copt apoi se aseaza in tava de tarta, fara a o unge in prealabil, presandu-l bine de marginile tavii. Aluatul se va desprinde singur dupa coacere.
  • Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la frigider pentru 15-30 minute.
  • Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.
  • Dupa ce a stat la frigider, tava se introduce in cuptor pentru 15 minute.
  • Se scoate din cuptor si se unge aluatul cu oul batut. Se introduce tava din nou in cuptor pentru inca 10 minute apoi se lasa la racit.
  • Intre timp pregatim umplutura: capatana de usturoi se fierbe 15 minute intr-un ibric cu apa apoi se scurge. 
  • Cand se raceste se scot cateii de usturoi din coaja si se freaca impreuna cu branza ricotta si smantana.
  • Dupa omogenizare se adauga sare si piper dupa gust.
  • Intr-o tigaie se pune untul, se adauga ciupercile (eu de exemplu am folosit 300 g ghebe si 400 g amestec de ciuperci de padure) si se calesc pana ce se fragezesc si se evapora tot lichidul. La final se condimenteaza cu sare si piper.
  • Se intinde compozitia de branza ricotta, smantana si usturoi peste aluatul de tarta, se acopera cu jumatate din cantitatea de ciuperci iar deasupra se pune jumatate din cantitatea de emmentaler ras.
  • Se repeta straturile de ciuperci si emmentaler ras si se presara semintele de pin.
  • Tarta se coace in jur de 25 minute sau pana cand semintele de pin sunt usor rumenite.
O duminica frumoasa tuturor!

7 comentarii:

Dohotariu-Avram Alina spunea...

E ora prânzului așa că aș servi cu mare drag o felie din tarta ta colorată.

Anca B. spunea...

Ma bucur mult ca iti place! Te pup!

catkitchen spunea...

Este extraordinar de frumoasa !! Are niste culori superbe !!! <3
Multumesc ptr tot !!

Paula Gafitescu spunea...

Delicioasa!! Frumoasa combinatie de ingrediente ;)

Anca B. spunea...

Multumesc mult, fetelor!

Delicious Flavours spunea...

Ador tartele, iar aceasta arata ataaaaat de bineee.... :)
Pupici

Rita Oarga spunea...

Vezi cat de constiincioasa sunt? Am luat la rand toate postarile tale.
Tarta asta arata senzational. Ciupercile inabusite in unt au o aroma minunata. Iar semintele de pin aurii imi fac o pofta de numai. Excelenta combinatie. Felicitari! <3

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena