duminică, 12 noiembrie 2017

Briose cu Afine #glutenfree



Vineri am fost invitata la Divainbucatarie.ro acasa in cadrul proiectului Gatesc cu Prietenii pentru a pregati o reteta LIVE. De Cristina ma leaga o prietenie de suflet si profitand de aceasta ocazie as vrea sa ii multumesc mult pentru asta. 
Sarind peste a va povesti de emotiile care au fost evidente fiind la prima experienta de genul acesta, am gatit impreuna cu Cristina Briose cu Afine fara gluten iar filmuletul il puteti urmari aici
Regasiti de asemenea reteta si pe blogul ei, aici.

Ingrediente 13-15 bucati:
250 g faina fara gluten Dr. Schar Mix Patisserie C (sau Nutrifree per Dolci)
150 g zahar (alb, brun sau xylitol)
1 praf sare
2 lingurite praf de copt (eu il folosesc pe cel din imaginea de mai jos etichetat FG)
100 g ulei (nu de masline datorita densitatii)
150 ml lapte de migdale (sau alt tip de lapte de baut)
2 oua medii
coaja rasa de la 1 lamaie bio
150 g afine congelate (nu se vor decongela)


Modalitate de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 220 gr C.
  • Se tapeteaza tava cu hartiute pentru briose.
  • Intr-un bol se amesteca ingredientele solide: faina, zaharul, sarea, praful de copt si se amesteca cu o lingura.
  • Intr-un alt bol se amesteca ingredientele lichide: uleiul, laptele, ouale si se adauga si coaja de lamaie.
  • Se combina ingredientele solide cu cele lichide si se mixeaza aproximati 5 minute, pana ce compozitia devine aerata, omogena si cremoasa dar usor lichida (astfel vom avea briose pufoase).
  • Se adauga afinele congelate si se amesteca compozitia usor cu o spatula.
  • Se pune compozitia in tava cu lingura (3/4 din forma de briosa, eu folosesc o lingura pentru inghetata) si se coc 15 minute la 220 gr C (temperatura mare va asigura cresterea brioselor) apoi se reduce temperatura la 180 gr C si se mai coc inca 15 minute.
  • Se scoate tava din cuptor, se lasa briosele la racit in tava pentru 10 minute apoi se scot pe un gratar pentru a se raci complet.
Briosele scoase din cuptor la finalul filmarii:



Duminica frumoasa!

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena