miercuri, 23 ianuarie 2013

Retetele Copilariei - "Scoici" cu Lapte

Va intampin azi in categoria Retetele Copilariei cu o reteta extrem de simpla pe care m-am hotarat sa o postez doar pentru a va aminti de copilarie: "Scoici" cu Lapte. In maxim 15 minute desertul este gata! Cine nu a mancat macar o data cand era mic taitei cu lapte?!

Ingrediente 2 portii:
100 g scoici din paste
700 ml lapte
1 praf sare
1-2 linguri zahar/ miere
1 plic zahar vanilat
2 stelute anason
1 praf de scortisoara

Eu am folosit scoici dar puteti folosi orice paste va sunt la indemana (taitei, melci, cochilii, etc).
Se pune laptele la fiert impreuna cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si anasonul. 
Anasonul ii va garanta desertului o aroma deosebita. 
Daca alegeti sa folositi miere, aceasta se pune la cel putin 10 minute dupa ce desertul s-a racit (mierea devine toxica atunci cand este amestecata intr-un lichid fierbinte).
Cand laptele ajunge la punctul de fierbere se reduce focul la minim, se adauga scoicile care se fierb in jur de 10-15 minute (timpul poate varia in functie de pastele alese si instructiunile de pe ambalaj insa tineti cont ca in lapte pastele vor fierbe putin mai mult decat in apa) amestecand cu o lingura de lemn pentru a nu se lipi. 
Cam pe la jumatatea timpului de fierbere se scot stelutele de anason, in caz contrar aroma va fi prea puternica.
Desertul se serveste in functie de preferinta cald sau rece, adaugand la final un praf de scortisoara.
Puteti adauga in timpul fierberii si un pumn de stafide sau coaja de lamaie/ portocala rasa.
Pofta buna!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Vai ce pofta mi s-a facut...pastele astea cu lapte chiar miros a copilarie...noroc cu anasonul ala, care ma trezeste la realitate...
Asteapt o steluta de anason, pentru ca musai imi fac si eu...locul de intalnire ultra central, ma recunosti dupa ochii mari si gura "balosica"...
Cu pofta, Fanul Anonim

coco spunea...

adevarat :)

Karoly Mathe spunea...

like&share,

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena