sâmbătă, 11 noiembrie 2017

Mascota


Este weekend si va intampin cu ciocolata azi! Reteta de Mascota este foarte usoara si nu avem nevoie decat de 2-3 ingrediente si cateva forme de briose din silicon. 

Ingrediente exterior:
150 g ciocolata neagra fina
Ingrediente ganache de ciocolata:
250 g cicocolata neagra fina
250 ml frisca lichida
coaja de portocala confiata (optional)

Modalitate de preparare 7 bucati:
  • Pentru pregatirea invelisului de ciocolata, se topesc la bain-marie cele 150 g de ciocolata neagra apoi cu ajutorul unei pensule de patiserie se tapeteaza formele de briose din silicon. Se dau formele la frigider pana ce ciocolata se intareste pe margini.
  • Se scot formele si se mai tapeteaza cu inca un strat de ciocolata pentru ca invelisul sa fie rezistent apoi se dau din nou la frigider.
  • Intre timp se pregateste crema: se topesc cele 250 g de ciocolata la bain-marie apoi se incorporeaza frisca si se adauga coaja de portocala. Se lasa la racit apoi se introduce la frigider.
  • Dupa ce crema s-a racit la frigider, se mixeaza pentru omogenizare si se adauga in formele de silicon.
  • Optional, din ciocolata topita initial puteti adauga un strat fin peste crema ganache in formele de silicon.
  • Se dau formele din nou la frigider aproximativ 2 ore.
  • Se desprind marginile formelor incet pentru a scoate mascotele.


Zi frumoasa!

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena