In ultima perioada am lucrat la un nou proiect despre care va voi povesti foarte curand sper. Revin azi insa cu o reteta pe care am facut-o in urma cu cateva saptamani, rulouri pufoase cu scortisoara care parfumeaza bucataria si sunt perfecte indiferent de anotimp. Este un aluat elastic care se lucreaza extrem de usor ;)
Ingrediente aluat:
250 ml lapte
250 ml lapte
50 g unt
12 g drojdie proaspata
1 ou
500 g faina
80 g zahar
1 lingurita sare
Ingrediente umplutura scortisoara:
100 g unt, la temperatura camerei
100 g zahar (poate fi si brun)
2 lingurite scortisoara
Ingrediente pentru uns/ decor:
1 ou
1 lingura lapte
fulgi de migdale
zahar brun
nuca macinata
Modalitate de preparare:
- Pentru pregatirea aluatului, se dizolva drojdia in laptele caldut si se adauga untul topit.
- Faina se amesteca separat cu sarea si zaharul.
- Se toarna amestecul de lapte peste faina si se adauga oul batut.
- Se framanta aluatul pana ce acesta devine omogen.
- Se lasa aluatul la dospit intr-un loc caldut, acoperind castronul cu un servet, intre 30 - 45 minute.
- Intre timp se pregateste umplutura: se amesteca untul cu zaharul si scortisoara.
- Dupa ce aluatul a crescut, se imparte aluatul in 2 parti egale apoi se intinde fiecare bucata de aluat in forma de dreptunghi.
- Se intinde umplutura cu scortisoara pe fiecare bucata de aluat cu ajutorul unei pensule, se ruleaza aluatul sub forma de cilindru si se taie felii de aproximativ 2 cm grosime.
- Se pun rulourile in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut sub un servet aproximativ 45 min - 1 ora.
- Se incalzeste cuptorul al 250 g C.
- Dupa ce rulourile au crescut, se bate oul cu lingura de lapte si se ung rulourile cu pensula.
- Se presara apoi fulgii de migdale/ zahar brun sau nuca macinata si se da tava la cuptor pentru 8-10 minute.
Va las mai jos si varianta de Cinamon Rolls Muffins, rulourile fiind coapte in hartiute de briose.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu