marți, 23 aprilie 2013

Tarta cu Legume Bonduelle


Nu aruncati cu pietre!!! Stiu ca este a treia tarta consecutiv dar de data aceasta pe motiv de concurs: Bonduelle Zi de Zi Inspirelle - Fii Trendy in Bucatarie, despre care sunt convinsa ca stiti cei mai multi dintre voi. Provocarea a venit din partea Bonduelle & Retete ca la Mama, motiv pentru care am pregatit tarta cu legume Bonduelle (pe ultima suta de metri din pacate :(), folosind ca si ingrediente trendy muguri de pin, chimion si susan negru.
Tarta cu legume poate fi pachetelul ideal pentru serviciu! Varietatea si combinatiile de legume oferite de Bonduelle poate satisface orice gusturi in materie de legume!
Pentru aceasta tarta eu am ales Bonduelle Mexico Mix (contine orez, mazare boabe, ardei gras rosu, morcov, ciuperci champignon, ceapa, porumb boabe) si o conserva de mazare boabe. 
Aluatul este diferit de cel cu care v-am obisnuit, astfel incat daca aveti nevoie de o varianta de post, aceasta poate fi una dintre ele. Fraged, elastic si fara posibilitate de esec!
Ingrediente tava 23 cm:
Aluat
380 g  faina alba
190 g margarina vegetala
10 linguri apa rece
1 lingura otet alb
Umplutura
1 pachet Bonduelle Mexico Mix (400 g) 
1 conserva Bonduelle Mazare (400 g) 
250 g branza ricotta
2 oua + 1 albus 
2 linguri ulei 
sare, piper
20 g muguri de pin
1 lingurita chimion 
Pentru uns/ ornat
1 galbenus de ou + 2 linguri apa
1 lingurita susan negru

  • Pentru aluat, se framanta faina cu margarina (eventual cu ajutorul robotului de bucatarie) apoi se adauga otetul si apa.
  • Bucata de aluat formata se imparte in doua parti, una putin mai mare ca cealalta.
  • Bucata mai mare de aluat se intinde cu sucitorul pe hartie de copt si se aseaza in tava de tarta, presand bine pe margini. Se inteapa cu furculita si se da la frigider pentru 30 minute.
  • Din bucata mai mica de aluat se intinde o foaie si se decupeaza diverse forme (frunze, stelute, inimi, etc). 
  • Se incalzeste cuptorul la 180 g C.
  • Pentru umplutura, se calesc legumele in ulei aproximativ 10 minute, se adauga sare si piper dupa gust iar la final chimionul. Se lasa la racit.
  • Intr-un castron se bat ouale si albusul impreuna cu branza ricotta si se adauga peste legume.
  • Se amesteca bine, se adauga mugurii de pin si se toarna amestecul in tava.
  • Peste compozitie se aseaza decupajele, se ung cu galbenusul amestecat cu apa si se orneaza cu susanul negru.
  • Se introduce tava in cuptor pentru aproximativ 1 ora.
  • Se raceste, se feliaza si se poate servi.



Succes tuturor participantilor!

7 comentarii:

Oana spunea...

O prezentare de nota 10! Multa bafta!!!!!!

Paula Gafitescu spunea...

Ce frumos arata!! Mult succes la concurs!

Anca B. spunea...

Multumesc mult, fetelor!
Bafta si tie, Oana!

Cristina spunea...

Eu as spune ca e de nota 10+!

Anca B. spunea...

Tu esti prea draguta cu mine! Multumesc foarte mult!

Rita Oarga spunea...

Oare am intarziat mult?
Mai pot sa-ti spun bafta?
Tarta e excelenta. Culori superbe in sectiune si o prezentare de nota maxima. Felicitari!
Sper sa ai noroc. Bafta multa!

Anca B. spunea...

Nu ai intaziat foarte mult dar suficient cat sa am timp sa pierd concursul :)))! Multumesc frumos oricum! Te pup!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena