sâmbătă, 8 februarie 2014

Gogosi la Cuptor


Ce dor imi era de gogosi pufoase aromate cu scortisoara! Servite alaturi de cafea sau ceai, diminetile de weekend par mult mai insorite. 
Va las reteta si va doresc un weekend minunat!

Ingrediente 10 bucati:
110 g zahar
1 ou
70 gr unt topit
150 ml lapte
180 g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 varf cutit praf de nucsoara

Glazura:
80 gr unt
80 gr zahar
2 linguri scortisoara

Modalitate de preparare:
  • Mixati oul cu zaharul.
  • Adaugati untul topit si racit si mixati in continuare inca 1 minut.
  • Adaugati laptele iar la final faina amestecata cu praful de copt, nucsoara si coaja de lamaie rasa.
  • Ungeti formele de gogosi/ briose cu unt si pudrati-le cu faina.
  • Umpleti formele tinand cont de faptul ca gogosile vor mai creste putin la cuptor.
  • Coaceti la 190 g C pentru aproximativ 15-20 de minute.
  • Pentru glazura, topiti untul la foc mic. Separat, amestecati intr-un castron zaharul si scortisoara.
  • Ungeti fiecare gogoasa cu unt pe toate partile si treceti-o prin zahar cu scortisoara.

Pofta buna!
Sursa e-retete.

9 comentarii:

Andreea spunea...

Uof, ca numai eu n-am tava d-asta de gogosi! :(. Am vazut intr-o zi tava din asta pe undeva si n-am luat atunci. Bineinteles, ca peste cateva zile cand m-am dus dupa ea nu am mai gasit-o :(. Arata minunat gogosile tale! :*

dia_diana58 spunea...

Cat is de apetisante ... sa mananci pana ti se face rau , dupa care sa te intrebi de ce mama soarelui te ingrasi :))

Anca Bunea spunea...

:) total de acord!

Corina Ureche spunea...

ce faine sunt tu Anca draga. Trebuie da imi iau si eu tava de genul asta, o ocolesc de prea multa vreme. e pup, multumesc de reteta!

Anca Bunea spunea...

Multumesc mult, Cori, te pup si eu! Tava am luat-o de aici: http://bbsuperimport.ro/wiltonformedetort/forme-speciale-nu-se-lipeste-teflon/6-cavity-doughnut-pan.

TeoBucatar spunea...

Deliciose!

Paula Gafitescu spunea...

Wow, cum pot sa arate! Perfecte intr-un cuvant. Eu mor de pofta, ce sa mai zic :D

Edith spunea...

Cat sunt de frumoase! :)
Aluatul iese moale, l-ai pus cu posh-ul in forme de-s asa perfecte? :)

Anca B. spunea...

Multumesc mult Edith, cu lingura si rabdare :)

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena