Varianta cea mai simpla si mai economica de chec, parfumat, imbogatit cu merisoare si stafide si foarte, foarte pufos!
Ingrediente:
2 oua
250 g zahar
125 ml ulei
125 ml lapte
475 g faina
esenta de portocale
1 pliculet praf de copt
2 linguri stafide
2 linguri merisoare
Modalitate de preparare:
- Zaharul se mixeaza cu cele 2 oua intregi.
- Se adauga treptat uleiul, laptele si sesenta de portocale (sau orice esenta aveti la indemana).
- Se cerne faina, se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul anterior obtinut.
- Se ung 2 forme de chec cu unt, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia.
- La final, se presara fructele.
- Se introduc tavile in cuptorul preincalzit la 170 g C si se lasa pentru aproximativ 40 de minute.
Pofta buna!
Gasiti reteta si pe iCook.
O saptamana usoara!
2 comentarii:
Perfect langa cafea!
Se vede ca e pufos; si are o culoare minunata :)
Trimiteți un comentariu