vineri, 29 iunie 2012

Tagliatelle de Dovlecei

Asa cum am promis inainte de a participa la Atelierul de Gastronomie organizat de Olivia Steer impreuna cu Plafar pe 21 Iunie, va impartasesc prima reteta raw vegan (vegetariana si fara preparare termica), unul dintre preparatele pregatite de Olivia in cadrul Atelierului.  Mentionez faptul ca Olivia a adaugat ingredientele fara a preciza cantitatile, ea pregatind retetele pentru aproximativ 30 de persoane astfel incat am incercat sa reproduc preparatul amintindu-mi ce am degustat.

Ingrediente:
2 dovlecei
80 gr caju crud
3 – 4 linguri ulei de masline
4 – 5 linguri sos de soia
Sucul de la 1 lamaie
1 lingurita praf de usturoi
½  lingurita marar uscat
1 lingurita marar proaspat

Se hidrateaza nucile de caju in apa rece cel putin 2 ore. 
Se spala dovleceii, se curata cu aparatul de curatat cartofi apoi se
fac tagliatelle cu ajutorul aparatului.
Se adauga 4-5 linguri sos de soia si 2 linguri ulei de masline 
peste tagliatelle si se lasa la fezandat.
Se pregateste sosul: se pun in blender nucile de caju hidratate, 1-2 linguri ulei de masline, sucul de lamaie, praful de usturoi, mararul uscat si cel proaspat.
Sosul astfel obtinut se adauga peste dovlecei, amestecand bine.
In functie de preferinte, puteti adauga mai mult sau mai putin usturoi si marar.
Gustul acestui preparat va va surprinde cu siguranta!
Pofta buna!

2 comentarii:

RalucaS spunea...

Arata delicios :)

Unknown spunea...

Din categoria mancare sanatoasa si foarte simplu de pregatit! Te pup!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena