duminică, 8 iulie 2012

Sufleu de Ciocolata



Sufleurile dulci sunt deserturile perfecte. Se fac foarte repede si cu putine ingrediente. Secretul este sa le coci la foc mic si sa rezisti tentatiei de a te uita in cuptor in timpul coacerii. 
Insa un singur minut in plus in cuptor poate distruge creatia.
Prin coacerea in forme mici, individuale se evita prabusirea prajiturii. In rest, sa pregatesti un sufleu a la Master Chef nu este atat de greu precum pare. Reteta am preluat-o de la Edith’s Kitchen careia ii multumesc mult.

Ingrediente pentru 4 portii:
150 gr ciocolata amaruie (70/ 85% cacao in functie de preferinta)
20 gr faina
2 oua + 1 galbenus
1 praf de sare
10 gr cacao
1 ligura cacao pentru pudrat formele
80 gr unt
90 gr zahar pudra
Vanilie
  
Ciocolata se topeste la bain-marie. In functie de preferinta, 
puteti alege ciocolata amaruie de 70% - 85% cacao.
Eu am folosit 85%, de aici si culoarea mai intensa. 
Se adauga si untul se se amesteca pana se omogenizeaza apoi se da deoparte.
Se mixeaza ouale intregi, galbenusul, vanilia 
si zaharul pudra pana se obtine o consistenta spumoasa.
Peste aceasta compozitie se adauga ciocolata topita, cacao, faina si praful de sare.
Se ung cu unt 4 forme de briose si se tapeteaza cu cacao, indepartand excesul.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de gr C pentru 11-12 minute. 
Daca le veti coace mai mult sau la o temperatura mai mare, centrul se va solidifica.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca pentru 2 minute.
Se rastoarna cu fata in jos pe farfurie, se pudreaza cu zahar si se serveste sufleul caldut.
Bon appétit!
Si o saptamana usoara!

13 comentarii:

Anonim spunea...

Te astept cu sufleul asta urgent ca mor de pofta.

My Classic Cuisine spunea...

Te sun pentru o programare:)! Te pup, Ralu!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Ce apetisant este.Ador ciocolata.
O zi buna!

My Classic Cuisine spunea...

Sper sa il incerci! O zi frumoasa!

Magda spunea...

Cuptorul trebuie preincalzit?
:D

Anca B. spunea...

Da, Magda, am modificat si in reteta, multumesc! O zi frumoasa!

Anonim spunea...

este unul dintre deserturile mele preferate....multumesc pentru reteta

Anca B. spunea...

Cu mare placere!

Diana Oana spunea...

Arata minunat, Anca! Imi place maxim!

Anca B. spunea...

Multumesc mult, Diana!

catkitchen spunea...

Simplu si bun !!! <3

Diana Catanoaia spunea...

Doamne cum arata!!! Cred ca e un fel de molloeux au chocollat :D Fabulos, trebuie sa incerc neaparat!!

Anonim spunea...

Excelent!!!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena