sâmbătă, 7 iulie 2012

Prajitura cu Migdale si Ciocolata cu Rom

Nu stiu despre voi dar mie imi plac foarte mult migdalele sub orice forma. De data aceasta le-am folosit  intr-o prajiturica. Reteta am preluat-o de la Andreea’s Chinesefood blog (multumesc frumos, Andreea!) dar am adaptat cantitatea ingredientelor pentru o tava cu diametrul de 26 si faina de migdale decojite cu cea de migdale nedecojite.
Ingrediente:
250 gr unt
330 gr zahar
3 oua
320 gr migdale nedecojite
415 gr faina
8 linguri lapte
5 batoane ciocolata cu ROM
1 plic praf de copt
7 picaturi esenta de rom
7 picaturi esenta migdale
1 praf de sare
Pentru decor:
50 gr migdale nedecojite
zahar pudra

Se macina cele 320 gr de migdale pana se obtine faina de migdale.
 Se bate untul cu zaharul apoi se adauga pe rand cate 1 ou, esenta de migdale si cea de rom.
Separat, se amesteca faina, praful de sare, praful de copt si faina de migdale.
Se adauga pe rand cate o lingura de lapte, alternand cu amestecul de faina.
Dupa ce se omogenizeaza bine, se adauga jumatate din compozitie in tava rotunda cu diametrul de 26, tapetata cu hartie de copt.
Se taie batoanele de ciocolata in bucatele si se aseaza pe compozitia din tava.
Eu nu am avut decat 3 dar puteti folosi lejer 5 batoane.
Ciocolata se va topi dar va ramane la mijlocul prajiturii.
Se toarna si restul compozitiei in tava si se decoreaza cu cele 
50 de grame de migdale care au mai ramas.
Se da prajitura la cuptorul incalzit in prealabil la 150 – 160 de grade C pentru
50 – 60 de minute sau pana cand o scobitoare infipta in mijlocul prajiturii iese curata
(eu am copt-o la 170 de grade C si s-a crapat usor pe margini).
Se pudreaza cu zahar dupa ce se raceste complet.
Weekend placut!

2 comentarii:

Andreea spunea...

Pfuuuiii cum arataaaa! Vreau si eu o feliuta! Offf, ce pofta mi-ai fcut! Pup dulce!

My Classic Cuisine spunea...

Pentru tine oricand cu cea mai mare placere :)! Multumesc mult pentru retete, sunt toate minunate! Te pup!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena