luni, 6 august 2012

Pere Fierte in Vin

Inca o reteta buna marca Edith's Kitchen pe care am incercat-o weekendul trecut! Perele fierte in vin sunt delicioase, chiar daca par a fi un desert mai potrivit pentru anotimpul rece...

Ingrediente:
4 pere 
500 ml vin rosu demi-dulce
5 linguri zahar 
3-4 boabe de piper
scortisoara
1-2 cuisoare
sucul de la ½ lamaie
coaja de portocala 
1 steluta anason
1 lingurita si ½ amidon 
Se pune la fiert vinul impreuna cu zaharul, piperul, scorisoara, cuisoarele si anasonul stelat.
Se curata de coaja perele lasand putina coaja in dreptul coditei si se taie partea de jos astfel incat perele sa stea in picioare. Se stropesc cu sucul de lamaie pentru a nu se oxida. 
Se pun perele in cratita cu vin, se adauga coji mari de portocala si se lasa sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 40 minute.
Cand perele sunt fierte se scot pe o farfurie si se acopera. Se dizolva amidonul in putina apa si se adauga in vinul de pe foc, dupa ce mirodeniile au fost scoase, amestecand cu telul pana ce sosul se ingroasa. 
Se servesc perele caldute cu cate 2-3 linguri de sos!
Sa aveti pofta!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena