miercuri, 10 octombrie 2012

Gustare Picanta cu Mazare si Spanac

A venit toamna si odata cu ea Teo's Kitchen impreuna cu Afaf.ro organizeaza un nou concurs condimentat pentru a marca cei 5 ani de blog impliniti de Teo!
Condimentele special alese de aceasta data din lista de concurs au fost chili, arpagic si busuiocul proaspat cu aroma lui puternica, inconfundabila!
Am gasit arpagicul sub diverse forme: bulb mic de ceapa obtinut din samanta si care, rasadit, da ceapa obisnuita, frunze proaspete de arpagic si frunze uscate si tocate marunt.
In pregatirea acestei retete am folosit varianta de frunze uscate de arpagic pentru a obtine doar o aroma usoara, mizand mai mult pe gustul picant dat de chili dar si pe aroma puternica a busuiocului proaspat.

Ingrediente:
500 gr mazare 
300 gr spanac
150 gr branza 
200 gr smantana 
3 oua mari
200 gr faina
1 plic granule drojdie
sare
1-2 chili
2 linguri arpagic
frunze de busuioc proaspat

Mazarea se fierbe in apa cu sare, se da printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.
Separat, se opareste spanacul (eu am folosit mazare si spanac congelate) si se lasa la scurs intr-o sita.
Branza se da pe razatoarea mare si se amesteca cu ardeii chili tocati marunt (ai mei au fost foarte mici dar depinde de preferinte cat vreti sa fie de iute), arpagicul uscat si frunzele de busuioc proaspat, maruntite.
Ouale se bat cu ½ lingurita de sare. Se adauga smantana apoi se incorporeaza faina amestecata cu drojdia. Se adauga si branza rasa, mazarea si se amesteca usor cu lingura.

Se lasa compozitia deoparte pentru 20 de minute.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava patrata cu laturile de 24 cm si se toarna jumatate din compozitie. 
Se adauga apoi intr-un strat uniform spanacul, niveland bine si se acopera cu restul compozitiei.
Se da tava la cuptorul incalzit in prealabil la 180 gr C pentru aproximativ 40 de minute.
Se taie dupa ce s-a racit complet.
Pofta buna si bafta tuturor participantilor la concurs!

1 comentarii:

Unknown spunea...

Imi plac mult aperitivele de genul asta, sunt delicioase!!!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena