joi, 20 septembrie 2012

Supa de Cartofi Dulci si Rozmarin

O supa-crema foarte aromata, o experienta surprinzatoare a papilelor gustative. Cartofii dulci sunt disponibili tot timpul anului, sezonul lor de varf fiind in luna noiembrie. Se aleg cartofii cu coaja subtire si neteda si se pastreaza intr-un loc intunecos, racoros, uscat, bine aerisit, maxim 1 saptamana. Gustul cartofilor dulci este foarte apropiat de cel al dovleacului copt. 

Ingrediente pentru 4 portii:
2 lingurite ulei de masline
1 ceapa alba
2 catei de usturoi
750 gr cartofi dulci
1 l supa de legume
1 lingurita frunze de rozmarin proaspat


Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa. Se zdrobesc cei 2 catei de usturoi curatati cu   lama de cutit si se pun la calit in tigaie alaturi de ceapa pentru aproximativ 1 minut. 
Intr-o cratita se pune supa de legume incalzita, cartofii dulci curatati si taiati cubulete, amestecul de ceapa si usturoi si frunzele de rozmarin.
Se fierb in jur de 15 - 20 minute pana ce cartofii se inmoaie.
Se strecoara amestecul si cu ajutorul unui blender se mixeaza supa (puteti pasa cartofii si cu pasatorul manual de piure, dar supa nu va mai iesi la fel de fina), adaugand cate putina zeama (cea in care au fiert legumele) in cazul in care amestecul vi se pare prea gros (la mine nu a fost cazul). Se mai poate adauga sare in functie de gust.
Se serveste imediat pentru ca este foarte apetisanta si aromata!
Pofta buna!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena