luni, 17 septembrie 2012

Chec cu Sparanghel si Masline

Odata cu toamna mi-a revenit entuziasmul de a-mi petrece ore bune in bucatarie. Pentru moment va invit sa incercati o reteta de inspiratie italieneasca, un chec aperitiv care desi poate suna destul de sofisticat este chiar simplu de realizat, rapid, foarte aromat si pe care il puteti lua la pachet. Sparanghelul este delicios in aceasta combinatie!

Ingrediente:
100 ml ulei de masline
250 gr sparanghel 
200 gr faina
2 lingurite si ½ praf de copt
1 lingurita rasa sare
1 lingurita cimbru 
3 oua
100 ml lapte
50 gr masline negre intregi, fara samburi 
1 lingurita vegeta de casa/ rosii uscate tocate
100 gr parmezan ras


Se opareste sparanghelul taiat in 3 pentru 2 minute in apa cu sare apoi sa da printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs. 5 varfuri de sparanghel se pun deoparte pentru ornat.
Intr-un castron se amesteca faina cernuta, praful de copt, sarea si cimbrul. 
Intr-un castron separat se mixeaza ouale si se incorporeaza in amestecul obtinut anterior. Se adauga laptele si uleiul, mixand pana ce compozitia se omogenizeaza.
Se adauga vegeta (sau rosiile uscate), maslinele, sparanghelul si 2/3 din cantitatea de parmezan si se amesteca incet.
Compozitia se toarna intr-o tava de chec (22x10 cm) tapetata pe fund cu hartie de copt.
Se orneaza cu cele 5 varfuri de spanac, cateva masline si restul de parmezan ras.
Se da tava la cuptorul incins in prealabil la 190 gr C pentru aproximativ 35 - 40 minute.
Rezultatul final este mult mai gustos decat pare in poze, merita cu siguranta sa-l incercati!
Reteta originala o regasiti in colectia Good Food - Specialitati din Bucataria Italiana.

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena