miercuri, 6 februarie 2013

Retetele Copilariei - Nuci cu Crema de Lamaie

Azi va invit din nou sa va amintiti de copilarie! Avem Nuci cu Crema de Lamaie. Si pentru ca reteta de fata nu face parte din retetele copilariei mele, am preluat-o de la Andreea Dianu pentru a o include in categoria Retetele Copilariei, acolo unde ii este locul! Asadar, ii multumesc Andreei dar si tuturor prietenilor de pe Facebook pentru sustinere!
Nucile se fac foarte usor, trebuie doar sa faceti rost de presa!

Ingrediente:
Coji:
550 g faina
150 g zahar 
100 g unt
5 g praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
2 oua 
Crema:
300 ml lapte
150 g unt
150 g zahar pudra
3 linguri amidon 
1 lamaie

Presa de nuci are in jur de 30 de ani dar a fost pastrata in conditii excelente de soacra mea :)!
Trebuie sa va spun de la inceput ca se va face un pic de fum in bucatarie cand veti pregati cojile dar merita cu siguranta efortul!
Pentru coji, se mixeaza ouale cu zaharul si untul la temperatura camerei. 
Pe vremuri se folosea untura dar mie nu imi place. 
Faina se cerne, se amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in amestecul anterior, framantand pana se obtine un aluat usor elastic. 
Din acest aluat se formeaza bilute de aceeasi dimensiune. 
Presa de nuci se unge cu putin ulei si se pune pe flacara de la aragaz pana se incinge.
Se pune apoi cate o biluta de aluat in fiecare forma, se inchide presa si se coace pe flacara aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Sfatul meu este sa incercati mai intai cu cateva bilute ca sa vedeti exact dimensiunea necesara.
Se scot cojile din presa, se lasa sa se raceasca si se repeta procedeul pana ce aluatul se termina.
Pentru crema se amesteca amidonul impreuna cu zaharul pudra (se pastreaza 2 linguri deoparte) in lapte apoi se pune pe foc mediu amestecand cu un tel pana ce compozitia se ingroasa. 
Se lasa la racit. Intre timp, se freaca untul la temperatura camerei cu cele 2 linguri de zahar pudra si se adauga compozitia obtinuta anterior impreuna cu zeama si coaja de lamaie.
Se umplu nucile cu crema si se lasa la frigider 24 de ore pentru a se fragezi.
La momentul servirii se pudreaza cu zahar.
O seara buna!

7 comentarii:

Alina Avram spunea...

Da, nu am mai mâncat de când eram mică, mică. Faimoase nucile copilăriei și foarte bune!

Unknown spunea...

Ma bucur ca iti amintesc de copilarie. Pentru mine este prima data cand mananc :)!

Cristina spunea...

Sa stii ca nici eu am mancat de mica... si mi-ai facut o pofta de nu pot descrie!

Fanul Anonim spunea...

Ptiu...ce nuculite gratioase, de gustoase bag mana-n foc...le-as baga in gura dar nu incap de ecran...
Esti o artista, ce sa mai!!!!! Pozele transmit realitatea si glandele mele salivare nu mai fac fata.
Stii tu cu ce-ar merge nuculitele astea!? Cu niste piersicute ;-)!
Cu pofta si cu mare, mare interes!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Chiar ca este o reteta a copilariei.Abia asteptam sa le pregateasca mama.

Unknown spunea...

Ma bucur foarte mult ca v-am trezit amintiri din copilarie! Va pup!

Unknown spunea...

imi place

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena