marți, 28 mai 2013

Wok Inedit


Nu stiu cati dintre voi tin post. Pentru cei care tin insa (si nu neaparat in posturile mari) dar si pentru cei care macar din cand in cand simt nevoia sa manance un preparat vegetarian, am pregatit azi o reteta folosind ingredientele mele preferate de la Inedit: noodles de soia, sos de soia si tofu cu chimen :).
Inscriu si reteta la concursul organizat de Ana pe Blog cu Legume.




Voua va place soia? Mie prima data mi-a pregatit-o Buni: cuburi de soia cu varza calita si snitele (pe care ea le face cu bere!). Delicioase, as fi bagat mana in foc ca mananc carne, nu am simtit aproape nicio diferenta! Iar asta era cu multi ani in urma.
Intre timp am descoperit si eu produsele din soia iar miercurea si vinerea, cel putin tofu este nelipsita! Iar cea cu chimen este de departe preferata mea!
Azi va arat ceea ce pentru mine inseamna un pranz sau o cina sanatoasa, satioasa si delicioasa in acelasi timp - legume cu noodles de soia, taitei de orez si tofu cu chimen - la wok!

 Ingrediente 2 portii:
1 pachet noodles de soia Inedit
1 cutie tofu cu chimen Inedit
1 punga legume thai
100 g taitei de orez
2 linguri vin de orez
4 linguri sos de soia Inedit
4 linguri ulei de susan
2 linguri ulei
  • In loc de legume thai, puteti folosi 2 morcovi, 2 ardei grasi (unul galben si unul rosu), 1 fir de praz, 80 g mazare tucara si 100 g ciuperci.
Modalitate de preparare:
  • Noodles de soia se pun la fiert pentru 15 minute in apa clocotita. 
  • Se strecoara si se preseaza pentru a elimina surplusul de apa si se lasa deoparte pe un servet absorbant.
  • Taiteii de orez se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj (in jur de 4-5 minute) apoi se  scurg, se clatesc sub jet de apa rece si se lasa deoparte la scurs.
  • Se incalzeste o lingura de ulei intr-un wok (sau o tigaie mai mare). Se rumenesc usor noodles de soia cca 3 minute apoi se scot si se pun intr-un castron.
  • Se amesteca intr-o ceasca sosul de soia, uleiul de susan si vinul de orez.
  • Se pune uleiul ramas in wok si se calesc legumele la foc iute, aproximativ 5-6 minute.
  • Se adauga noodles, taiteii de orez si amestecul cu sos de soia si se mai calesc ingredientele cateva minute.
  • Se scoate amestecul si se serveste cald impreuna cu cuburi de tofu cu chimen.
Optional, puteti adauga in wok si un ardei chili. 


Pofta buna!

3 comentarii:

Cristina spunea...

Arata ff bine!

Oana spunea...

Felicitari pentru premiu! Il meriti din plin!

Anca B. spunea...

Multumesc frumos, Oana!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena