vineri, 31 ianuarie 2014

Homemade Granola - Cereale pentru Micul Dejun


Versiunea mea de cereale pentru micul dejun. Merg bine cu lapte (inclusiv de soia/ orez), iaurt dar chiar si simple, fara nimic :). Nu va ia mult sa va faceti propria varianta de cereale si ce este cel mai important - stiti exact ce contine. Eu recomand varianta homemade, mai ales daca aveti copii. Puteti pune orice fel de cereale va plac, orice tip de fructe confiate si veti obtine un amestec crocant perfect!

Ingrediente:
300 g fulgi de ovaz
70 g fulgi mari nuca de cocos
50 g fulgi de migdale
30 g seminte de susan
30 g germeni de grau
½ lingurita sare grunjoasa
½ ceasca ulei
½ ceasca miere
½ cana apa
½ cana stafide
½ cana merisor

Modalitate de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 200 g C.
  • Intr-un bol mare amestecati ovazul, nuca de cocos, migdalele, susanul, germenii de grau si sarea.
  • Separat, amestecati uleiul, mierea si apa.
  • Turnati amestecul peste cereale si amestecati usor.
  • Intr-o tava tapetata cu hartie de copt puneti amestecul de cereale intr-un singur strat.
  • Dati tava la cuptor pana cand cerealele devin aurii.
  • Scoateti tava, lasati sa se raceasca putin apoi amestecati stafidele si merisorul.


Va doresc un mic dejun sanatos si un weekend minunat!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena