duminică, 30 martie 2014

Supa Thailandeza


Una dintre cele mai bune si mai aromate supe pe care le-am incercat! Ce poate sa faca laptele de cocos si sosul de stridii...nu va pot povesti!!! Ca majoritatea, si eu am fost destul de reticenta in a folosi laptele de cocos in mancare, prima data in reteta de Orez Basmati cu Lapte de Cocos insa mi-a trecut destul de repede :). Va recomand cu drag reteta de azi.

Ingrediente 2-3 portii:
1 litru supa de legume
100 g fidea 
250 ml lapte de cocos
250 g legume asortate
300 g fructe de mare
1 bucata de 3-4 cm ghimbir proaspat, curatat si ras
2 linguri sos de stridii/ peste
1 ardei iute, fara semnite, taiat subtire
1 ardei rosu, tocat
1/3 lingurita turmeric
1 lingurita melasa
2 linguri zeama de limeta
4-5 linguri chives tocat marunt/ coriandru proaspat, tocat
2 linguri ulei

Modalitate de preparare:
  • Se pune fideaua in apa fiarta cu putina sare si se fierbe timp de maxim 2-3 minute. Se trece prin apa rece si se scurge.
  • Se trag la tigaie in ulei incins legumele impreuna cu fructele de mare (daca legumele si fructele de mare sunt congelate nu ar trebui sa dureze mai mult de 5 minute).
  • In oala cu supa de legume se adauga la fiert laptele de cocos, ghimbirul, sosul de stridii/ peste, ardeiul iute, turmericul, melasa si zeama de la limeta.
  • Dupa cateva minute se adauga in oala cu supa legumele, fructele de mare si se da intr-un clocot.
  • La final se adauga fideaua si se ia oala de pe foc sau se imparte fideaua in castroane si se toarna supa peste ea.
  • Supa se serveste fierbinte/ calda cu chives/ coriandru proaspat.
Pentru aceasta reteta se poate folosi si fidea sau taietei de orez iar fructele de mare se pot inlocui cu 150 g carne de pui taiata fasii.
Pofta buna!

1 comentarii:

Timea spunea...

Ce culori minunate!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena