luni, 30 iunie 2014

Picnic SunFood cu multe retete


Weekendul acesta am acceptat provocarea SunFood si am iesit la picnic. Initial am crezut ca nu este foarte complicat sa organizezi un picnic cu prietenii dar s-a dovedit aventuroasa provocarea, de la alegerea preparatelor si a locatiei si pana la incercarea repetata de a imortaliza fotografia perfecta. Greu tare! Dupa 2 saptamani in care am tot asteptat sa ne ajute si vremea am reusit sa ajungem cam la 170 km de Bucuresti, am pregatit retetele in care ananasul SunFood a fost in mod categoric vedeta, am incercat sa ajungem cu bicicletele in locatia perfecta dar nu ne-a iesit (din pacate, am avut o problema cu una dintre biciclete si cateva animale) … cert este ca dupa mai multe peripetii, am reusit intr-un final sa imortalizam momentul. Eu sunt la prima experienta in ceea ce priveste organizarea unui picnic si probabil, fiind si perfectionista, am avut in permanenta senzatia ca lucrurile nu ies asa cum mi-am imaginat eu scenariul. Ce pot sa va spun insa este ca a fost o experienta memorabila, cu toate aventurile incluse, ca am mancat bine, ne-am amuzat copios si vom repeta experienta curand.


Multumesc protagonistilor pentru rabdare si intelegere!

Va spuneam ca am ales ca ananasul sa fie vedeta acestui picnic pentru care am pregatit Limonada cu ananas si menta, Frigarui de pui cu ananas, Briose cu ananas, Rulouri cu ananas si ciocolata,  dar si Naut corcant la cuptor, ca doar berea trebuie si ea acompaniata (pentru cine a baut, desigur!). Iar daca va intrebati cand toate astea - vineri, declarata zi de concediu pentru gatit!

In randurile urmatoare veti regasi si retetele.


Limonada cu Menta si Ananas
(o gasiti in prima poza, in fata cosului)
4 lamai, stoarse
2 lime, stoarse
½ conserva bucati ananas SunFood + sucul
4 linguri miere
frunze de menta
gheata


Frigarui de Pui cu Ananas
2 fileuri piept de pui, taiate cubulete
½ conserva bucati ananas SunFood
2 ardei grasi, taiati cubulete
2 cepe, taiate bucati
Ingredientele se amesteca in marinada facuta din sos de soia, ulei de masline, ghimbir, miere, sare si piper. Dupa ce ati marinat ingredientele pentru 1-2 ore, le puneti pe bete apoi pe gratarul incins.


Briose cu Ananas
Ingrediente
400 g faina, cernuta
165 g zahar fin
1 lingura praf de copt
coaja rasa de la 1 portocala
250 g ananas SunFood la conserva, tocat
2 oua
300 ml lapte batut
80 g unt nesarat, topit si racit
zahar pudra, pentru pudrat

Modalitate de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. 
  • Se pun hartii de briose in tava sau se pot folosi forme individuale de aluminiu (care se ung cu unt si se pudreaza cu faina) sau forme de silicon. 
  • Se amesteca ingredientele uscate intr-un castron, apoi se adauga ananasul si se amesteca cu o lingura de lemn. 
  • Separat, se amesteca ouale, laptele batut și untul apoi compozitia se adauga la ingredientele uscate. Se amesteca foarte usor pentru a le combina. Nu amestecati mai mult decat este necesar. 
  • Se pune compozitia in forme, aproximativ 2-3 linguri in fiecare. 
  • Se da tava la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, pana ce briosele cresc si devin aurii. Dupa ce s-au racit complet, se pudreaza cu zahar. Sunt extrem de pufoase si aromate.


Rulouri cu Ananas si Ciocolata
Ingrediente:
Aluat
375 ml lapte caldut
3 lingurite drojdie granule
1 lingura de zahar pudra
600 g faina
1/2 lingurita sare
1 ou, usor batut
 
Umplutura
80g unt, topit
½ conserva bucati ananas SunFood, tocate
70 g  zahar brun
100 g ciocolata neagra, tocata
100 ml sirop de artar

Modalitate de preparare:
  • Eu am facut aluatul la masina de paine, adaugand in cuva mai intai ingredientele lichide, sarea apoi ingredientele solide, astfel incat drojdia sa nu intre in contact cu sarea si lichidul.
  • Incalziti cuptorul la 200 °C. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24 cm cu fundul detasabil.
  • Scoateti aluatul din cuva pe o suprafata presarata cu faina si framantati-l timp de 5 minute sau pana ce devine elastic.
  • Folosind sucitorul, intindeti o foaie dreptunghiulara de 30x40 cm, pe care o ungeti cu 1/3 din cantitatea de unt si o presarati cu 1/3 din cantitatea de ananas, zahar si ciocolata.
  • Impaturiti aluatul astfel incat sa acoperiti 2/3 din umplutura iar partea ramasa din aluat o impaturiti in sens invers.
  • Aluatul astfel pregatit se intinde din nou intr-un dreptunghi de 30x40 cm, se unge cu 1/2  din untul ramas si 1/2 din cantitatea de ananas, zahar si ciocolata ramasa, si din nou se impatureste.
  • Se repeta procesul si a treia oara si se stropeste cu jumatate din siropul de artar.
  • Se ruleaza aluatul pe lung. Se taie in opt bucati si se pun ruourile cu partea taiata in sus in tava pregatita.
  • Se acopera tava cu folie de plastic si se lasa intr-un loc cald 15 minute.
  • Se adauga cealalta jumatate din cantitatea de sirop de artar.
  • Se coace in cuptor timp de 5 minute la 200 °C apoi se reduce temperatura la 180 °C si se coace timp de 25 minute sau pana se rumeneste. Incercati aluatul in interior cu ajutorul unui bat de frigaruie.
Ceea ce observati deasupra nu este arsura, ci doar ciocolata iesita din interior.


Naut Crocant la Cuptor
Ingrediente:
400 g naut SunFood, spalat si uscat
1 lingurita sare
4 lingurite boia dulce
3 lingurite chimen praf
4 lingurite curry praf

Modalitate de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 180 °C si se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt.
  • Se pune nautul in tava, avand grija ca boabele sa nu se suprapuna.
  • Se amesteca condimentele si se strecoara peste naut.
  • Se da tava la cuptor in jur de 1 ora pana ce nautul devine crocant.

Cat despre concursul organizat de SunFood, daca va place ideea de picnic, luati prietenii, pregatiti o reteta folosind o conserva SunFood si creati impreuna atmosfera perfecta de picnic. La concurs puteti participa pana pe 23 iulie. Mai multe detalii gasiti pe pagina SunFood.
Sa auzim de bine si vacanta frumoasa sa aveti!

3 comentarii:

Cristina spunea...

Data viitoare vreau si eu la picnic cu voi! :)

gaby_d spunea...

Bafta multa, Anca! Foarte, foarte frumos!

Anca B. spunea...

Multumesc mult, Gaby!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena