luni, 24 decembrie 2012

Prajitura cu Portocale si Migdale

Preparata cu portocale intregi si migdale pisate care ii confera o aroma si un parfum deosebit, aceasta prajitura are o textura usoara, umeda si un gust incantator! Portocalele intregi maresc continutul de fibre si vitamina C al acestei prajituri preparata fara faina. 
Profit de ocazie sa va urez ca sarbatorile din acest an sa va umple sufletul de bucurie, incredere, speranta si iubire. Mosul sa va aduca cele mai dorite si neasteptate cadouri voua si celor apropiati. Craciun Fericit alaturi de cei dragi!

Ingrediente:
2 portocale (300 g), spalate si tocate mare (cu tot cu coaja)
5 oua
200 g zahar
225 g migdale pisate
4 linguri fulgi de migdale
zahar pudra pentru ornat

Se pun portocalele intr-o craticioara. Se adauga o lingura de apa si se fierb la foc mic in jur de 20 de minute sau pana ce portocalele devin moi iar lichidul s-a evaporat. Se lasa sa se raceasca.
Se incalzeste cuptorul la 180 g C. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu diametrul de 23 cm.
Se toaca portocalele in blender.
Se pun albusurile intr-un castron si se bat cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se incorporeaza treptat 100 g zahar.
Intr-un alt castron se bat galbenusurile cu restul cantitatii de zahar pana ce mixtura se deschide la culoare (3-4 minute). Se adauga portocalele mixate in blender si se amesteca bine. Se inglobeaza cu grija migdalele pisate. 
Se incorporeaza incet albusul si se toarna compozitia in tava.
Se niveleaza si se presara fulgii de migdale.
Se coace prajitura 50 - 55 minute pana devine aurie sau trece testul scobitorii. Daca la jumatatea timpului de coacere vi se pare deja rumenita, o puteti acoperi cu o folie de aluminiu.
Se scoate tava si se lasa sa se raceasca. Se serveste pudrata cu zahar.

Sarbatori Fericite!

2 comentarii:

Delia spunea...

Foarte foarte buna prajitura, iar reteta este foarte usor de urmat. Nu sunt foarte priceputa in bucatarie dar in sfarsit mi-a reusit o prajitura. Multumesc Anca pentru pentru retetele minunate!

Anca B. spunea...

Cu mare drag, Delia!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena