joi, 20 decembrie 2012

Prajitura cu Alune

Reteta originala poarta denumirea Torta di nocciole si este originara din Piemonte, Italia, unde se organizeaza sarbatoarea alunelor. Alunele pot fi inlocuite insa cu migdale sau nuci (in toata varietatea lor) in functie de preferintele fiecaruia.
Ingrediente:
300 g alune
5 oua
300 g zahar
100 g margarina
1 lingurita praf de copt
80 g cacao
zahar pudra

Se incalzeste cuptorul la 200 g C.
Se repartizeaza alunele pe o tava tapetata cu hartie de copt si se prajesc la cuptor aproximativ 12 minute.
Se lasa sa se raceasca si se macina.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort cu diametrul de 24/ 26 cm.
Se separa ouale iar albusurile se mixeaza cu 100 g zahar.
Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, adaugand treptat si margarina taiata cubulete.
Se amesteca alunele macinate cu praful de copt si cacao si se inglobeaza in compozitia cu galbenusuri.
La final se adauga albusurile si se omogenizeaza.
Se toarna compozitia in forma si se coace la 180 g C pentru 50 de minute.
Se scoate apoi din cuptor, se desprinde de forma si se lasa sa se raceasca.
Se serveste pudrata cu zahar.
Pofta buna!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena