marți, 18 decembrie 2012

Panettone cu Fulgi de Ciocolata

Dintre toate variantele de panettone incercate pana acum, cel cu fulgi de ciocolata home made este de departe preferatul meu! 
Este un preparat specific sarbatorilor de iarna, un desert originar din Italia, Milano ce se poate servi dimineata cu lapte, ceai sau cafea. Este gustos, sanatos si usor de preparat acasa!

Ingrediente 750 g:
2 oua
140 g unt topit
80 ml lapte 
½ lingurita sare
100 g zahar
350 g faina
1 pliculet drojdie granule
80 g picaturi de ciocolata
esenta de rom
miere
fulgi de ciocolata pentru ornat

Pentru framantarea aluatului eu folosesc in general masina de paine dar puteti framanta aluatul  si cu mainile.
Se amesteca in cuva ingredientele lichide, in aceasta ordine: laptele, untul topit, ouale si esenta de rom.
Se adauga zaharul, sarea, faina si drojdia, fara a amesteca insa.
Se introduce cuva in masina de paine si se selecteaza programul aferent aluatului dospit.
La sfarsitul primului ciclu de framantare se adauga picaturile de ciocolata.
In cazul in care nu folositi masina de paine, se incorporeaza ingredientele lichide in faina amestecata cu sarea, zaharul si drojdia si se framanta aluatul pana ce devine elastic.
Se adauga picaturile de ciocolata amestecand cu lingura de lemn pentru a evita topirea acestora.
Se pune aluatul in forma pentru copt (forma din imagine are fundul detasabil, diametru 15 cm si inaltime 11 cm) tapetata cu hartie de copt si se lasa la dospit in jur de 30 - 40 minute, intr-un loc cald, pana ce aluatul ajunge la marginea superioara a formei.
Se introduce apoi forma pe raftul de jos al cuptorului incalzit in prealabil la 160 gr C si se coace 30 - 40 minute.
Daca dupa primele 20 de minute vi se pare ca suprafata incepe sa se inchida la culoare, se acopera cu hartie de copt. Panettone trebuie sa aiba o crusta aurie, semn ca este gata.
Se scoate din cuptor, se lasa la racit pentru 5 minute in forma apoi se scoate pe un gratar de bucatarie.
Dupa ce s-a racit complet, se unge suprafata cu miere si se presara fulgi de ciocolata.
O saptamana frumoasa tuturor!

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena