miercuri, 22 mai 2013

Castiga timp cu Philips!


Un smoothie si 7 super ingrediente! Iar pentru ca eu Castig timp cu Philips si Gustos.ro, v-am pregatit cu ajutorul mixerului vertical multifunctional Philips HR1655 (despre care puteti citi mai multe informatii in randurile urmatoare), o bautura hranitoare si proaspata, satioasa, aromata si racoritoare, o doza de vitamine si energie intr-un singur pahar, foarte usor de preparat acasa!  

Smoothie-urile sunt un mod simplu si delicios de a incepe ziua iar cel home made este de departe cel mai sanatos dar si cel mai bun deoarece fiecare dintre noi stie ce arome poate imbina pentru a-si satisface poftele, gusturile si necesarul de vitamine/ minerale.

Va voi spune pe scurt cateva dintre beneficiile celor 7 - le-am numit eu super ingrediente - care au stat la baza acestui smoothie si care nu au fost alese deloc intamplator (sursa informatiilor: internet) .

Baby spanacul, una dintre cele mai nutritive verdeturi, este bogat in vitamina C, carotenoide si flavonoide, ceea ce il transforma intr-un antioxidant puternic si un ajutor in cresterea imunitatii.

Banana, denumita si fructul intelepciunii, contine vitamine esentiale pentru buna functionare a sistemului nervos. Are un continut ridicat de potasiu, mineral esential pentru activitatea musculara, pentru cea a sistemului nervos si reglator al tensiunii. Starea de oboseala poate fi combatuta prin consumul de banane pentru ca este unul dintre cele mai energizante fructe. Consumul de banane poate preveni depresiile, poate stimula buna dispozitie, activitatea fizica si intelectuala.

Afinele au efect benefic asupra echilibrarii glicemiei iar consumul lor imbunatateste sistemul imunitar. Avand un continut ridicat de vitamina A, C si K, afinele pot preveni/ ajuta la vindecarea bolilor aculare precum glaucomul si miopia. Mineralele pe care le contin (fosfor si potasiu) prezinta proprietati antiseptice si de purificare a sangelui. Sarace in grasimi saturate, afinele pot fi o buna sursa de fibre alimentare.

Ghimbirul, cu o aroma imposibil de confundat, este unul dintre cele mai sanatoase condimente din lume care imbunatateste digestia si ajuta in lupta cu kilogramele in plus, calmeaza durerile de cap, combate raceala, poate preveni cancerul, protejeaza inima de boli, pastreaza frumusetea pielii si lista ar putea continua. 

Iaurtul contine proteine animale, calciu, vitaminele B2 si B12, potasiu si magneziu. Consumul de iaurt poate preveni/ trata osteoporoza, cancerul de colon, ajuta la o digestie mai usoara, imbunatateste imunitatea organismului, scade nivelul colesterolului din organism, previne infectiie si ajuta la scaderea in greutate.

Ceaiul verde este foarte cunoscut ca fiind un bun detoxifiant al organismului care ajuta si la arderea caloriilor. El reduce riscul aparitiei accidentului vascular cerebral, are un efect favorabil asupra hipertensiunii arteriale si a colesterolului rau (LDL). Ceaiul verde este de asemenea indicat pentru mentinerea unei igiene locale adecvate.

Rodia este unul dintre cele mai vechi fructe din istorie iar consumul unui singur fruct asigura unui adult necesarul zilnic de vitamina C si un aport pretios de vitamina B, potasiu si polifenoli. Sucul de rodie tonifica muschiul cardiac, stimuleaza digestia, are proprietati calmante si antiinflamatorii in caz de raguseli, intareste imunitatea persoanelor predispuse la infectii respiratorii frecvente si reduce febra. Boabele se pot congela pana la un an intr-o punga inchisa ermetic. Semintele coapte insuficient pot fi toxice. Mare atentie - rodia pateaza hainele! 

Dar zic sa trecem la reteta pentru ca azi avem multe lucruri de povestit! 

Ingrediente 2 portii:
1 cana baby spinach 
2 banane 
1 cana afine congelate
1 lingurita ghimbir proaspat ras
150 g iaurt 0% grasime
¼ cana ceai verde rece
½ cana suc de rodie proaspat stors (2 rodii)
fulgi de gheata


Modalitate de preparare:
  • Frunzulitele de spanac se mixeaza in vasul avand capacitatea de 1 l folosind cutitul pentru taiere.
  • Se adauga bananele si se mixeaza din nou.
  • Se transfera intr-un castron inalt, se adauga pe rand iaurtul, sucul de rodie, afinele, ghimbirul iar cu ajutorul blenderului vertical din inox se mixeaza dupa adaugarea fiecarui ingredient.
  • La final se adauga ceaiul verde iar amestecul se omogenizeaza.
  • Se da la rece pentru 30 - 45 de minute.
  • Pentru fulgii de gheata se foloseste vasul de 1 l si cutitul cu lama zimtata din inox. Se pun cuburile de gheata in vas si se mixeaza pentru cca 10 secunde.
  • Se serveste cu fulgi de gheata (optional), ornat cu afine/ coacaze si frunzulite proaspete de menta.
  • Daca doriti ca smoothie-ul sa fie mai fluid, puteti adauga o cantitate mai mare de ceai verde.

In cazul in care reteta mea de smoothie va face cu ochiul si doriti, imi puteti oferi votul vostru in finala concursului Castiga timp cu Philips!  intre 23 - 29 mai, accesand link-ul si votand aceasta reteta de Smoothie & 7 Super Ingrediente, logandu-va fie cu contul vostru de facebook, fie cu cel de pe site-ul Gustos.ro (pe care il puteti crea foarte usor).

Eu va multumesc oricum anticipat si cu aceasta ocazie le urez celorlalti concurenti multa bafta! 


Castiga timp cu Philips! 


Iar daca spun asta inseamna ca sunt printre fericitii castigatori ai unui mixer vertical Philips HR1655 pe care tocmai l-am primit zilele trecute, l-am testat cu muuuult entuziasm (pentru ca trebuie sa recunosc faptul ca mi-l doream foarte mult!) iar acum sunt in masura sa va spun ce impresie mi-a lasat. 
Inainte de a incepe insa, vreau sa multumesc juriului din partea Philips & Gustos.ro pentru punctajul acordat retetei mele de Smoothie de Mango, Banana & Fructul Pasiunii si implicit pentru posibilitatea de a testa (si pastra!) mixerul!

Cine are robot de bucatarie cunoaste prea bine faptul ca acestuia ii este necesar un spatiul de depozitare relativ mare. Cine si foloseste robotul de bucatarie stie de asemenea ca pentru a prepara de exemplu o supa crema de legume va murdari suficient de multe componente (si alte vase) care vor trebui spalate, sterse si puse la loc in spatiul de depozitare (care daca nu este unul inchis are si dezavantajul de a atrage praful). 
Nu vreau sa contest in niciun fel avantajele pe care le ofera un robot de bucatarie (cu ajutorul caruia eu, spre exemplu, prepar intotdeauna aluatul pentru tarte), insa vreau doar sa argumentez motivul pentru care mi-am dorit un mixer vertical. 
Vom vedea impreuna la final in ce masura acesta poate substitui absenta robotului de bucatarie. 

Mixerul vine ambalat intr-un pachet compact, este protejat de cartoane iar fiecare accesoriu este invelit in pungi de plastic individuale, astfel incat aparatul sa nu se deterioreze pe durata transportului.

Avantajul pe care l-am remarcat la prima vedere la mixerul multifunctional Philips HR1655 (pe langa designul atragator, desigur) este faptul ca nu necesita un spatiu mare de depozitare deoarece o parte a componentelor incap in vasul din plastic care ofera o capacitate de 1,7 l si care pe langa faptul ca este gradat, are si un capac ceea ce il face sa devina un recipient foarte bun pentru stocarea diverselor preparate in frigider. 


Componente: 


  • maner vertical cu motor avand capacitatea de 600 W (ceea ce mie mi s-a parut suficienta deoarece rezultatele se vad in doar cateva secunde iar motorul este silentios chiar si la putere maxima), 20 de setari de viteza (+ functie turbo ce ofera putere suplimentara pentru ingredientele cele mai dificile), oferind posibilitatea selectarii vitezei optime pentru toate tipurile de ingrediente (in vederea obtinerii consistentei perfecte) sau cele mai fine rezultate de amestecare si maner cauciucat (ceea ce il face foarte usor de manevrat pentru ca mana nu aluneca) si butoane moi (pentru mai mult confort in utilizare). Cablul de alimentare are o lungime de 1,3 m.
  • accesoriu blender vertical din inox cu lama pentru pasarea/ mixarea fructelor, legumelor si cu ajutorul caruia se pot face cele mai bune smoothie-uri si supe creme (are avantajul de a se spala cu foarte mare usurinta, avantaj pe care il au de altfel si restul componentelor, si rezista la temperaturi inalte astfel incat putem pasa legumele pentru supa imediat ce acestea au fost fierte, fara a mai astepta racirea lor pentru a le introduce in vasul robotului de bucatarie). Designul este astfel conceput incat lama cutitului este protejata de o aparatoare pentru a evita stropirea si murdaria in timpul amestecarii.
  • cutit cu lama din inox cu dubla actiune (pentru vasul de tocat XL)prevazut cu un capac de protectie din plastic (care protejeaza lama cutitului pe timpul depozitarii si pentru evitarea accidentelor in bucatarie), care poate fi utilizat pentru taierea fructelor, legumelor, prepararea sosurilor, maruntirea nucilor de orice fel, prepararea fainii de migdale, mixarea fructelor/ legumelor congelate, prepararea inghetatei, etc.
  • cutit cu lama zimtata din inox care toaca gheata si fructele/ legumele congelate (pentru vasul de tocat XL), prevazut de asemenea cu capac de protectie.
  • palete pentru amestecare foarte rezistente.
  • accesoriu tel (pentru mixarea albusurilor, preparare frisca, maioneza, etc. Pentru acest accesoriu eu recomand  folosirea vasului oval deoarece are o capacitate destul de mare si este suficient de inalt; pentru cantitati mari insa va trebuie sa folositi un alt vas).
  • accesoriu zdrobitor (pasator) pentru obtinerea celor mai fine piureuri din legume/ fructe.

  • dispozitiv pentru spumarea laptelui, foarte util in prepararea specialitatilor de cafea (cappuccino, caffe latte, latte machiatto etc) chiar la noi acasa.
  • vas oval gradat cu capacitate de 1,7 l prevazut cu capac (ce poate fi folosit si ca recipient de stocare a diverselor alimente in frigider).
  • vas pentru tocat  XL gradat cu capacitate de 1 l.

Accesoriile se cupleaza cu foarte mare usurinta si la fel se si decupleaza (vedeti in imagini sagetile care arata modalitatea de cuplare). 

Am citit despre recipientele mixerului ca pot fi spalate si in masina de spalat vase dar acesta este un lucru pe care din nefericire nu il pot testa.
Garantia pentru acest produs este de 24 de luni.

Dar haideti sa vedem exact cum s-a comportat Philips HR1655 in bucatarie, in urma testelor la care a fost supus si ce v-am pregatit pentru azi!


Supa-Crema cu Chimen

Am inceput cu o supa-crema pentru ca am fost curioasa daca pot pasa legumele imediat dupa ce acestea au fost fierte si cat de bine functioneaza cutitul.



Ingrediente 3-4 portii:
2 cartofi 
2 morcovi 
1 dovlecel mic
1 ardei gras 
2 radacini patrunjel
2 linguri faina
2 linguri seminte de chimen pisate
sare 

Modalitate de preparare:
  • Se curata legumele, se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare.
  • Dupa ce au fiert, se strecoara supa si se paseaza legumele cu blenderul vertical din inox cu lama (am folosit aceeasi oala in care au fiert legumele, pasandu-le imediat dupa fierbere).
  • Pentru a obtine o crema mai fina, am folosit si pasatorul pentru piureuri iar rezultatul a fost pe masura asteptarilor.
  • Se amesteca semintele de chimen pisate impreuna cu faina intr-o cana cu supa rece in care au fiert legumele.
  • Se pune amestecul din legume la fiert, se adauga cel de faina si se sareaza dupa gust.
  • Se fierbe la foc mic amestecand timp de 10 - 15 minute.
  • Se serveste cu crutoane.
Este o supa-crema usoara, cu o aroma delicata ce se poate servi atat calda cat si rece!

Pesto de Busuioc & Spanac


Este prima data cand fac pesto! Iar daca as fi stiut cat este de simplu si ce gust minunat are, as fi incercat cu mult timp in urma. Cu ajutorul vasului cu capacitatea de 1 l si cutitului pentru taiat, pesto a fost gata imediat! Si ca sa fiu sincera pana la capat, noi l-am mancat inclusiv pe paine!

Ingrediente:
1 mana frunze busuioc proaspat
1 mana baby spinach proaspat
2 catei usturoi
2 linguri seminte de pin
50 g branza Pecorino Romano rasa
piper negru proaspat rasnit si sare (dupa gust)
100 ml ulei de masline extravirgin

Modalitate de preparare:
  • Exceptand uleiul, se pun toate ingredientele in vasul pentru tocat si se mixeaza pana se formeaza o pasta.
  • La final se adauga uleiul si se mixeaza din nou pana ce amestecul se omogenizeaza. 
  • Se pastreaza la frigider, intr-un borcan inchis ermetic (daca mai ramane ceva :-), bineinteles).
Cea mai potrivita alegere pentru acest sos foarte aromat sunt cu siguranta pastele! Iar daca sunt facute in casa, cu atat mai bine! Eu nu m-am apucat inca de facut paste insa am servit sosul pesto cu pastele home made pe care le-am primit de la gazda noastra la finalul vacantei


Concluzia: sosul pesto este o inventie extraordinara iar HR1655 un ajutor de nadejde in prepararea lui!

Mie imi plac tartele, stiti asta! Imi plac pentru ca sunt usoare, modalitatea de preparare este cat se poate de simpla si sunt de efect! Asadar, pentru intalnirea noastra de azi v-am pregatit o tarta cu pere.

Tarta cu Pere Scufundate


Ingrediente tava 18 cm:
Aluat
200 g faina integrala (am folosit de secara)
125 g unt (80%)
60 g miere
1 ou

Umplutura
7 pere (cu codite)
2 linguri zahar
125 ml apa
3 oua
150 g miere
100 g migdale tocate
100 g faina
2 linguri fulgi de migdale
1 praf de sare
scortisoara

Modalitate de preparare:
  • Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul si mierea iar la final se inglobeaza oul. 
  • Se intinde apoi aluatul cu sucitorul si se tapeteaza tava de tarta presand bine aluatul pe margine, fara a unge tava deoarece in timpul coacerii aluatul se va desprinde singur de pe peretii tavii. 
  • Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita si se da la frigider pentru 20 - 30 de minute.
  • Intre timp se decojesc perele dar se lasa coditele. Eu am folosit pere Abate pe care le-am taiat pe jumatate (astfel incat sa stea in picioare) ca sa incapa mai bine in tava (ele fiind prea inalte) si nu a mai fost nevoie se curat samburii la interior.
  • Apa se amesteca cu zaharul si se da in clocot. Se adauga perele, se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba la foc moale cca 6 minute. Se scot si se lasa sa se scurga.
  • Se incalzeste cuptorul la 180 g C.
  • Pentru umplutura, se separa ouale. Se bat albusurile cu un praf de sare.
Pentru asta am folosit vasul oval gradat cu capacitatea de 1,7 l (pentru cele 3 albusuri a fost mai mult decat incapator), manerul vertical cu motor, unitatea de cuplare pentru accesoriu tel si, evident, telul


Aici mi-am dat seama de faptul ca motorul este foarte silentios dar in acelasi timp puternic, albusul fiind gata in cca 1 minut si ca pot folosi vasul oval inclusiv la mixare (pe langa avantajul pe care il are ca este gradat si poate fi folosit ca si recipient de stocare alimente).
  • Galbenusurile se freaca cu mierea - aici a venit randul vasului cu capacitatea de 1 l si  cutitului pentru taiere, care de altfel asigura si omogenizarea diverselor ingrediente in doar cateva secunde.
  • Se adauga faina si se omogenizeaza din nou (este nevoie de apasarea butonului pentru doar 4-5 secunde).
  • Se toarna compozitia intr-un castron ceva mai mare, se adauga migdalele tocate apoi se inglobeaza albusurile batute cu ajutorul unei spatule.
  • Se repartizeaza compozitia in tava si se aseaza deasupra perele, incrustandu-le putin.
  • Se presara fulgii de migdale si se coace tarta pentru cca 45 - 50 de minute.
  • Se scoate din cuptor, se lasa la racit si se presara deasupra scortisoara.


Si pentru ca va spuneam in urma cu cateva randuri despre dispozitivul pentru spumarea laptelui care este 
foarte util in prepararea specialitatilor de cafea (cappuccino, caffe latte, latte machiatto etc) chiar la noi acasa, iata un exemplu:

Cappuccino cu Lichior de Oua & Spuma de Lapte




Ingrediente:
30 ml lichior de oua
1 plic cappuccino 
200 ml lapte 

Modalitate de preparare:
  • Laptele se fierbe iar intr-un vas mai inalt, cu ajutorul dispozitivului pentru spumarea laptelui cuplat la manerul vertical se obtine spuma de lapte.
  • Se prepara cappuccino si se amesteca cu lichiorul de oua.
  • Intr-un pahar mai inalt se pune amestecul iar deasupra spuma de lapte. 

Concluzii/ opinii - Philips HR1655:
Datorita urmatoarelor avantaje:

1. Multitudine functii pe care le indeplineste cu succes (blender, mixer, tocator, pasator, accesorii pentru amestecare, spumare lapte, tocare gheata),
2. Usurinta in utilizare
3. Materiale de foarte buna calitate,
4. Necesitatea unui spatiu mic de depozitare,
5. Usurinta in spalare dupa utilizare,
6. Perioada mare de garantie

i-am dat 10+, fiind intr-adevar un aparat foarte versatil, cu ajutorul caruia se pot prepara multe feluri de mancare intr-un timp record, ofera rezultate optime incepand de la doar cateva secunde si este foarte usor de utilizat.

Despre raportul calitate/ pret nu as sti ce sa va spun (aparatul nu este unul foarte ieftin insa trebuie tinut cont si de avantajele mentionate mai sus) pentru ca fiecare dintre noi stie mai bine de ce venituri dispune si care sunt necesitatile fiecarei familii. 
Ce pot sa va spun insa in urma testarii tuturor functiilor aparatului este faptul ca mixerul vertical multifunctional Philips HR1655, in opinia mea, poseda toate calitatile pentru a inlocui cu succes un robot de bucatarie.

Sper ca recenzia mea (care este si prima pe care o fac, deci va rog sa fiti indulgenti cu mine) sa va fi ajutat  in a va forma o opinie in ceea ce priveste acest aparat multifunctional.
Din fericire pentru mine, am avut oportunitatea de a testa un aparat foarte bun, ceea ce a facut ca toata misiunea mea sa se desfasoare cu o reala placere iar munca sa-mi fie mult usurata.

Nu uitati va rog de finala concursului Castiga timp cu Philips!:  accesand link-ul puteti vota reteta mea de Smoothie & 7 Super Ingrediente intre 23 - 29 mai, logandu-va fie cu contul vostru de facebook, fie cu cel de pe site-ul Gustos.ro (pe care il puteti crea foarte usor).

Iar daca ati ajuns la final, eu va multumesc frumos pentru rabdare si sa ne auzim cu bine!

15 comentarii:

anky spunea...

Wooow, ce harnicuta ai fost! Deja l-ai testat in atatea feluri. Felicitari. Tot ce iese din mana ta e foarte frumos. Iar pozele....ma incanta de fiecare data :)

Angelica spunea...

Ancuta Bravo!!!!Ai facut o postare de nota 11 cu stelute!!!!
Te felicit din suflet!Imi place tare mult ce ai gatit cu mixerul!Sa-l folosesti cu drag si spor!!!
Pupik!

Anca B. spunea...

Anky, multumesc tare mult! Mi-am luat o zi de concediu si m-am apucat de treaba :)! Multumesc mult!

Anca B. spunea...

Angi, multumesc din suflet, esti tare draguta! Te pup!

Rocsy Ciobanu spunea...

Felicitari pentru premiu si postare. Bravo!

Anca B. spunea...

Multumesc frumos, Rocsy! Felicitari si tie si sa il folosesti cu placere!

Cristina spunea...

Superba prezentarea!!!

Anca B. spunea...

Multumesc mult, Cristina!

Anonim spunea...

mi-a zis o tipa sa o votez ca ar avea nevoie de vot si am intrat pe saitul ala si am luat la puricat retetele de la Philips si am ajuns pe blogul tau ai aici am vazut ca esti disperata rau,cred ca nu dormi noaptea ca sa prinzi toate concursurile si sa le castigi,abia ai castigat un robot braun http://www.teoskitchen.ro/2013/02/concurs-transavia-teos-kitchen.html ,vad ca abia ce ti-au trimis astia de la Philips alt robot si doresti cu ARDOARE sa castigi alt robot ,cersesti voturi ??? duci egoismul la paranoia ,tot sa fie al tau si al altor cateva,cum va ziceti bloggerite ?
cred ca n-ai dormit 2 zile si 2 nopti ca sa scrii povestea asta sau cum ii zice recenzie ,mai stai calma,ca-ti pocneste cumva vreun neuron,hmm ,acum vazui te felicita si angelica n,alta disperata fara somn ,ca apare fun concurs si ea n-a castigat ,cum zice angelica, enjoy ? valeu muica,hai sa vedem,stai cuminte fo 2 luni sau strangi din dinti nervoasa si participi la urmatorul concurs la rogobete,gustos,electrolux,l.laurentiu si adamache,etc ? eu rad,dar de tine stiu sigur c-o sa faci o grimasaaaaa

(cucu bau)

Paula Gafitescu spunea...

Felicitari Anca!! Ai o postare grozava, se vede ca ai muncit mult si ai facut ceva extrem de frumos!!!

Anca B. spunea...

Pentru Anonim:

Da-mi voie in primul rand sa-ti multumesc pentru faptul ca imi urmaresti evolutia. In al doilea rand, accept opiniile/ criticile in masura in care ele nu sunt transmise sub semnul anonimatului.
Acesta este primul si ultimul comentariu de acest fel pe care il aprob. My Classic Cuisine este un blog culinar, nu un loc unde fiecare isi exprima frustrarile personale.
Toate retetele postate pe acest blog (implicit cele cu care am participat la concursuri) sunt rezultatul muncii mele.

Mirela spunea...

Doamne cum poate sa arata scula asta geniala de la Philips ,ma uit la el la fel cum se uita sotul la o bormasina cu percutie :)))))))) si cate stie sa facaaa,sigur conteaza si pozele si priceperea mai ales .Felicitari !!!!!

GD spunea...

:))))....la sf zici ca râzi. Eu cred ca e râsul isteric al unei frustrate incompetente in bucătărie care si-o fi zis ca da lovitura pe net cu o poza si o reteta de mâncare cu praz (ca tot vb tu olteneşte asa). A grija ca uitasi sa iti iei pastilele si iar te pun asta in cămasa de forta. :))))))

Licuta Marin spunea...

Felicitari Anca!!!Esti o fata minunata si chiar meriti din plin sa castigi!Retetele sunt minunate!Te pup cu mare drag!

Anca B. spunea...

Multumesc mult, Licuta! Te pup!

Multumesc mult tuturor!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena